有無人1日飲1公升咖啡?日日都好眼訓

139 回覆
23 Like 208 Dislike
做乜撚嘢??
買維他命b飲啦 仲有效過500ml咖啡
Red bull 飲完第2日攰到pk
缺維他命
1公升眼淚
試下曬太陽

曬太陽可提升白天與黑夜褪黑激素的差距,
讓晚上比較好入眠,
也可幫助褪黑激素夜晚分泌增加。
可能係心理問題
曬太陽,做運動,飲少啲咖啡,飲多啲水
第二日攰咪再飲red bull
試下倒瀉杯咖啡落 keyboard
蘋果醋/蘋果醋丸 幫助消化
好似係有奶嘅咖啡先會令人口臭
如果齋啡應該冇呢個問題?
唔知會點

朝早個身又攰又痛,好難唔飲
夾夾下 樓主應該應該練成 無感龜頭 鐵lin 功
第二日飲完Red bull第三日攰到仆街
唔係運動員

我健身都係2-3日1星期

但我控制到訓練量每次得10組

再多我個身體會好似陽痿咁,無哂力
好 試下

我真係好少曬
口臭應該無呱

我刷牙好耐 同成日食香口膠
體脂太低唔係好事, 真係好大機會猝死, 好多新聞都咁講
唔應該再吸更多咖啡因
體脂肪過低可能會對身體造成這些影響:

容易疲勞
體脂肪是能量的儲藏室,若體脂肪過低,身體在運作時缺乏能量儲備,容易出現疲勞的現象。

免疫力下降
體脂肪含有免疫細胞,若體脂肪過低,身體的免疫力可能會下降,容易受到細菌、病毒的感染。

心血管疾病
身體脂肪的主要作用之一是保護身體免受心血管疾病的危害,因此如果體脂肪過低,心臟和血管可能會增加患上心血管疾病的風險。

影響情緒
脂肪對神經功能非常重要,大腦需要脂肪酸作為能量來源,若脂肪酸含量過低,可能會導致易怒和嚴重的情緒波動。

生殖系統問題
女性體脂肪過低可能會影響卵巢功能,使月經紊亂或停經,進而影響生育能力。男性體脂肪過低可能會影響睪丸功能,降低精子數量和質量。

骨質疏鬆
體脂肪含有荷爾蒙,若體脂肪過低,荷爾蒙分泌不足,可能會干擾身體吸收鈣和維生素D的能力,導致骨質疏鬆。

皮膚變差
體脂下降太快時,也容易造成皮膚鬆弛,當皮下脂肪不足時,皮膚缺乏支撐,容易變得無彈性、乾燥、粗糙,甚至出現皺紋。

從健康的角度來看,體脂肪過低對身體有害,因此不建議盲目追求過低的體脂,而是要找到適合自己的運動計畫和飲食習慣。
我都對咖啡因免疫瞓前飲齋啡同茶都係照秒瞓
唔飲其實無乜嘢,係個人囉囉攣咁,
變咗每朝飲咖啡例行公事咁
咖啡因係令你感受唔到疲勞,唔代表佢會消除左你疲勞。要先搞清楚。

同埋想用咖啡因提神唔好等眼瞓先飲,因為果陣令你產生睡意的線苷已經進入左線苷受體。要飲就要等清除左線苷先好飲。
咖啡裡的咖啡因會讓人口乾,若口腔唾液分泌不足,就無法殺菌,因而導致口臭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞