九龍城寨值得入場支持!

314 回覆
635 Like 73 Dislike
仲有評香港足球,出到個同孫興慜一樣拎英超神射手咪得囉,其實唔難
新導演得幾百萬港紙,你覺得可以拍到咩?
琴日睇個場見有家長帶小朋友睇
啫係呢 其實吾識睇1234呢就吾好冲出黎柒啦
細妹啲戲份都多過佢
成套戲令我最驚喜既係伍允龍原來佢做啲咁癲既角色係咁match
係,龍捲風收一個呢啲近身勁過你秋哥成村保鏢
之前套明日戰記比d打手伏撚到
呢套又係天下一 d打手套路一撚樣

不過呢套係好睇既
絕對係,我覺得呢套賣埠去日本,日本仔都一定會鍾意
真係好好睇
片尾如果無任何鎗出現我覺得會好d
其實仲有樣野叫mid budget
真係,打打下拳頭交,無啦啦用槍,仲有無啦啦彈硬氣功,明明其他人啲功夫都無招式名
個個都咁靚仔,成件事就好唔黑社會
王九係少林寺叛徒
佢天資好高 好早學成金鐵鐵布 但生性好賭
偷寺中經書去賣 比師父逐出師門
同佢大戰左一日一夜
最後用重掌打傷左王九個頭
自此王九就瘋瘋癲癲
但佢有個技能係 愈瀕血愈好打 好似覺醒咁
哩啲係原著寫姐,但套電影無交代過嘛
同埋 大老闆應該係超好打人士
書中王九同佢級數都好唔同
係 不過夾硬吹佢 有鐵布 都仲講得通既
但成架電單車 比佢徒手打碎 呢到係吹到好大
呢樣野其實近幾年已經冇點出現,但依家個個都想學John Wick 果仲打法變曬一模一樣
支那合拍片,只拍97前。
你睇飽佢
奉俊昊仲要係荷里活拍過幾套戲
電單車個度,我睇嘅時侯覺得OK,反正都係吹到刀槍不入,齋擋唔打爆會再好少少,同埋ending位有少少怪,其實直接拍城寨日常生活仲好
應該有電單車廠贊助,所以頭尾部分出現下
我覺得係近廿年最好睇嘅港產動作電影, 上一套有代表性而高質素嘅已經係殺破狼

演員識打當然係好事, 但係呢套戲嘅幕後, 可以將非武打演員能夠呈現出高水平嘅武術表現, 而最重要個成個畫面特效同音效都好正, 唔係一味鏡fing fing. 睇緊個陣心諗 :原來香港武打片仲有貨

年老版龍捲風同阿占出場好撚型, 古生之前拍打片真係柒到喊, 郭富城以前就用力過度, 今次全部演員都好睇,

仲有片尾將幕後人員嘅名單同當年嘅場境結合, 唔係以前咁黑背景/求其出D圖案再加幕後人員名單咁悶.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞