九龍城寨值得入場支持!

314 回覆
632 Like 73 Dislike
一定啦上星期睇fall guy, 鬼佬啲動作真係好輪盡
有邊個鬼佬做到王九啲動作
Fall街好唔好睇有少少興趣
得港產動作先做到埋身肉搏個feel
唔差嘅但你睇完城寨再睇fall guy, 動作場面上可能會有啲失望
雖然佢多啲飛車爆破
做乜咁大粒
同埋太多西片為求pg13 打得唔痛又冇血…
角色塑造、配樂、美指、服裝,打、推故事、城寨眾生相全部都有料黎

Kowloon 4 最尾assemble 登場個時,諗起Will Smith 係Bay boys 1 跑步個場Slow motion

導演/編劇俐落、細膩唔著跡咁令人投入個個一世人兩兄弟唔洗講野既世界(咁多條線都係)
套戲有埋鄭伊健就perfect
呢套一定唔屌,岩先後面位女士睇到e嘩鬼叫,男人老狗如小弟真心睇到有小小肉赤見個虛構既4兄弟比王狗打到(病)哩啫個時
我隔離位女士都係睇到嗚嗚呀呀咁
根據wiki上流寄生族嘅budget係15.5m美金
1.2億港紙
所謂美隊2啲搖鏡打鬥都叫做好
同意,唔講本土只講劇、戲、人,呢套好頂

Kowloon4 如果出活動,絕對到場舉牌生蝦咁大叫

「信一 我愛你」

「4仔可唔可以摸你個front Delt 」

「十二少禾可摸兒送你對耳環比我」

「洛軍我想做舊叉燒,因為個叉燒可以比你咬」
係, 有個shot有八尾feel
但其實佢收得喎,今日票房已經1.3億人仔,仲加埋排片(場次),睇落有排升
真係,劇本之外節奏都差d
韓國點會得上流係奧斯卡level
一早有啦 日韓香港一早都有奧斯卡level既戲
甚至大陸都有 不過係走唔走得奧斯卡謝
The Man from Earth
劇本 簡單無問題
打打打就算
唔好好似明日戰記個劇本直頭垃圾就得
明日戰記 求其搵個人寫都好撚過佢
其實係有谷垣健治已經要睇
浪客劍心wo, 有份殺破狼咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞