【打柒窮閪多言隊】阿仙奴23-24球迷討論區MMMCLII

1001 回覆
0 Like 6 Dislike
佢係拜版頂哥
真高守到喎
其實會唔會有沙哥喺度就解決所有問題
中場有多個選擇
不過都走咗去利華有個好結果
上季尾沙哥都有佢既問題,始終都係要換血架啦
想問個問題,越位如果好似熱狗個球咁彈到防守球員再彈到攻方球員,但球員本身就處於越位位置,之前有冇案例試過唔吹?
係,所以都冇辦法,我地中場其實夠人,如果強哥真係出到的話
我而家已經望緊下季睇下我地個打法會唔會俾人睇穿
添巴返黎可能會成隊波升級
基本上防守球員無意圖用波就要吹 如果防守球員係想控波但控得唔好 就有機會唔吹 但呢啲灰色地帶嚟
我上維基搵過:
球員是否「涉入進行中的比賽」而構成越位違例,不容易認定。2003年FIFA頒布了越位規則的新解釋,並在2005年7月併入規則第11條。這些條文旨在更清晰地定義以下三種情形:

1.影響比賽指碰到或接到隊友傳過來或被隊友碰過的球。
2.影響對方隊員指以阻擋對方隊員的視線或移動路線來阻止他得球或運球。或者,作出了被裁判員認定為欺騙或干擾對方隊員的手勢或動作。
3.從越位位置獲益指已經處於越位位置,而獲得從門框(門柱或門楣)或對方隊員身上反彈而來的球。

熱刺呢球應該係第3點所以要吹
鍠狗都係安聯2:2
下年教練團都大執
呢個真係難搞
吹就大把啦淨係睇耶狗都好多
隊友射門比對手封左,個波反彈落左耶狗越位位置度
唔通對手有意識出腳封個射門就話防守球員想用波唔計咩
同理傳球都一樣,唔通防守球員出腳封傳球又係計想用波唔當越位咩

反而唔吹好似歐聯定英超試過一兩次賽後勁大爭議
左青龍續約未
正常就應該都吹,D傻閪死咬住話會唔吹
我都睇唔到點解唔吹
隔咗成個月先嚟Ban
富哥冇爆到
又會咁岩打鏝先ban
油王鏝狗又做野
點會係咁岩過好晒數啦
條撚樣對親我地都入波 好似呀傾咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞