工聯會黃國:持有英國護照的公務員 聽到課堂上講及林則徐銷鴉片抵抗英國侵略 會唔會尷尬

228 回覆
119 Like 68 Dislike
見到你哋咁on9 佢又隨時走得梗係尷尬啦
緊係尷尬,銷鴉片可以抵抗,我日日反英反美
你問我尷唔尷尬我就唔尷尬,唔羞家。

1. 我攞得英國passport, 就唔撚係中國人,更唔係滿州人。再講,銷鴉片嘅事,都係關滿清政府事,關你呢隻共匪狗咩事?用清朝嘅劍斬西方嘅官,仲要自己係共黨人(但係唔係真係共黨有官位?你又唔撚係,鄉士都算唔撚上)成件事真係好撚kam。我對住你尷尬啲,好撚難釐清。

2.當年銷鴉片,係自己國內貨sell 唔出,先銷鳩人地鴉片,搶生意(你哋中國人同個 搶 字真係有緣)。

3.銷完鴉片再宣戰出兵嘅,係中國(滿清),戰敗後洗腦教育,都係你哋中國(共黨)。神又係你,鬼又係你。上埋啲乜鳩爛柒洗腦教育堂,睇住你哋自娛自樂,自我潮吹,真係好尷尬

你問我尷唔尷尬我真係好替香港尷尬有班咁弱智嘅(已完),每月逗納稅人咁多錢,講埋啲,人唔笑狗都吠 嘅歷史歪理

BTW,呢位議員,老老實實,你哋中國人咁鍾意先入為主,你有冇為你個名,感到小小尷尬?事關令我聯想起2019…..
林則徐留邊剷前面又唔見你跟?
申報都冇用 唔公開怕咩

只要你唔尷尬尷尬嘅就係人哋
事實係成理官係由英國政府培育
接受英國教育 係英國香港長大
拎英國顧照
依家突然話要孝宗敵國政府(中共)

成件事真係勁懢介
所以林則徐比道光流放
琦善巡視完海防一眼就睇出以清軍的實力無得打,要即刻議和
你自己吸毒都算
仲要整啲毒品唔夠人地靚,就銷毀人地啲毒品
中國咁多年都係一樣
又係工賊會小丑
啱啱都諗起
公務員見到禁膠同垃圾袋一塌糊塗會唔會尷尬?
人哋唔係公務員
所以咪用中國護照,中國電話,中國語言囉
當年清政府做嘅每一個行為都係戰爭罪行黎,比人震撼教育下有咩尷尬

清政府當年試過:
對英國公使同商人斷水斷糧
囚禁英國公使團
攻擊英國舉白旗之談判船
虐殺英國平民

當年清政府啲行為真係同ISIS冇咩分別
連登仔撐公務員
申報得就會有人開發用途
要查實查到
除非公務員永遠唔離港
工賊會成日話自己係中国人
咁中華民國係咪佢祖國
唔讀歷史嘅廢中傻佬, 自己唔尷尬, 仲問人地尷唔尷尬
問吓你d同事先啦
D仔仔女女去晒外國讀書仲尷尬
中國百幾二百年都冇進步,都係太監奴才擁護皇權
只係燒鴉片,就充分體現出爾反爾,破壞協議,無視私人財產權,沒有法律,任意搬龍門
改姓藍或紅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞