=LOVE/≠ME/≒JOY討論區第85回: 祝=LOVE七周年! 糯米巡演開始

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
出唔到
超ときめき首すきっ!紅到去韓國 印度
個排全部地下idol都唱呢首
あの子同佢真係兩個level黎
IDOL歌要出圈就一定要洗腦口水歌
=LOVE近期主打既都太灰暗
有評價但唔會有人播/ 番唱
洗腦歌就睇運
想わせぶりっこ嘅ねこみみ都小hit但紅唔起
ねこみみ值得更多
唔關人數事啦,人地FZ得7個人,以前90年代speed仲只得5個人都夠統治樂壇

指原系明顯輸在野心唔夠大,投資唔夠大,膽量唔夠大,同埋仲未搵到一首歌係爆出村外可以大紅,宜家唯有等指原同代代木吸收咗以往既經驗,加埋個市道叫做好轉返,時機算靚,睇睇JOY可唔可以衝得更遠
FZ聽歌還好,但一睇佢嘅con,都未睇到中段就有啲悶,精彩度同指原系冇得比
去到6週年,唔太贊成=LOVE仲靠搵洗腦歌搏紅,始終成員年紀偏大,新鮮感又冇咗,反而宜家靠個別成員搏係綜藝節目,甚至搏拍劇出位而帶動自己團好過,始終佢地已經到咗要出村搏殺既年紀,幫己幫人係最好
反而啲洗腦歌,留返俾仲係偶像圈搏殺緊既ME同JOY會啱用啲,而且平均年齡亦輕啲,比較啱用
多謝骨蛇霞巴相助,我愛波菜
估唔到我都有買波菜good既一日
買得一次就有第二次
第一次認同你指原系live會有rap自我介紹,cover曲、好多有新意既環節
係我睇左10年idol未見過
呢個做法應該係靠指原既經驗同埋sense創造出黎,指原系真係"只欠"大量金錢同埋更大既權力幫助,其實普遍既行為都叫做做啱晒,如果有更多既錢同埋更大既權力,曝光率一定多好多,定期既地上波自家綜藝節目不成問題,
至於要好歌,有錢自然會出現,而且指原佢係歌曲方面把關算係幾好,呢一點,佢贏晒肥秋,唔係話指原填詞叻啲,而係佢盡量唔會求其推出垃圾級別既單曲,反而肥秋會,見有銷量就久唔久會求鳩其
音番都好似上得少好難增加曝光率
所以咪同代代木既意向,野心等相關,而金錢能力,權力都好大影響,指原系女團既未來係點,好睇佢地高層點睇,另外點解我咁在意同埋睇好JOY,除咗有愛弓之外,重點就係再夾啲乜嘢公司,JOY簽sony,盡管大家都唔抱有好大期望,但無可否認,呢間公司係有能力同埋權力既大公司,佢地只要肯幫吓手,效果會好好多,所以除咗代代木,指原,再加間乜嘢公司合作係非常影響該團既前途
Maika
你應該多謝蟹巴喺佢幫你買
是日波菜好食嗎
原來係蟹巴,唔該曬

指原系啲live真係好正
但fz有得拍片
仲有一part係教下大家點跳隻舞
如果等愛教跳青春サブリミナル都幾正
希望今年fes可以拍片

btw 而家舞香ちゃん日本trend 11位 都幾勁
最理想係舞香9月既七周年回歸
然後跟住fes,當然可能全射波
講真佢d part除左沙夏/瞳妹之外無人唱到
=LOVE既con無左個歌姬,我覺得堅難編排
但當然都係身體為重.....休養點都好過畢業既.....
btw見到條maika推日本飯好慘
用左幾百萬yen plan美國之旅,屌你一野收工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞