屠龍小隊案│污點證人「屠龍小隊」隊長黃振強:「屠龍小隊」意思「連警方速龍小隊都可以屠」

321 回覆
25 Like 246 Dislike
我諗如果全部人一齊和盤拓出就全部都無得不予起訴
全部人一齊跟口供告哂
其實點解會比人爆晒tg 出來?
社會垃圾
問題係睇所述內容,佢似係後Join,「隊長」係堅?係自稱?定係DOJ操作?冇人知道,我只係知道美國隊長都叫隊長。我反問大家一個問題,官方一直講屠殺小龍策動恐怖襲擊……

拉登轉污點證人?
我從一開始都唔係着眼於層主係唔係藍,佢係咪藍唔關我事,我係問你點解笑鳩cctoy就有問題、就係藍,你一路都冇正面回答,不停左轉右,似係你玩泥漿多啲喎
過幾日睇下辯方盤問會唔會問呢d 就知
最後連草食龍都屠唔到
臥底嚟啦
十幾年前已經講用O記搞鳩社運
仲on99唔醒水
陳永仁有黃sir照
但又好好笑
佢做隊長做到金主又唔識物資又冇門路
完全駁唔到
走咗嗰幾個,控罪書有幾個名係冇拉到,依家喺澳洲/台灣食人血爽緊
屠屠龍
總之cctoy就係偉光正
恥笑佢地你就係藍
係民主自由嘅敵人
如果警察玩黑暗兵法
入去示威者做鬼 咁贏硬 雖然理應會有做
好似電影橋段,有人睇戲學做警察,有人睇戲學做賊
俾晒料你你就呀叻上身我睇唔到我唔知道
仲唔係泥漿摔角
玩monster hunter now?
睇完唔明咁你可唔可以解釋?
睇完唔明我洗唔洗幫你換埋片
咁佢立場同佢講既野valid or not有乜關係?
泥漿咗咁耐你都係解釋唔到,或者連你自己把口都講唔出“cctoy係黃營其中一個代表”呢句說話,你真係好似我以前喺香討屌嗰班五毛
邊撚個同佢一齊柒??
識玩,有其他都唔揀,特登揀佢做污點証人
成個畫面咪靚晒
補充句
而家係控方主問,以問答既方式去frame 控方既故事,而呢個故事內容包括佢就係「隊長」
如果其他被告唔同意呢個故事,到時盤問既時候有機會問,所謂chok 散佢既故事 (但唔係100% 問,視乎辯方既策略同埋認為重唔重要)
所以如果過幾日盤問都無特別追問,有機會係其他被告都同意佢就係「隊長」呢點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞