[ATC]熱帶氣旋天鴿航空交通集中討論區

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
我重申一次
掛幾多號風球同班機飛唔飛到係冇直接關係
本身聽朝飛因航 已順利改後朝飛
The latest Aerodrome Forecast at the Hong Kong International Airport issued by the Hong Kong Observatory at 15:27 HKT on 22 Aug 17
TAF AMD VHHH 220727Z 2207/2312 31015KT 7000 FEW025 TX36/2208Z TX29/2306Z TN27/2221Z TEMPO 2208/2212 VRB25G35KT 2000 TSRA +SHRA FEW008 SCT015CB BECMG 2217/2219 02025KT TEMPO 2218/2302 04030G40KT 2000 +SHRA FEW008 SCT015CB BECMG 2301/2303 13035KT TEMPO 2302/2309 11045G55KT 2000 +SHRA FEW010 SCT015CB BECMG 2309/2311 17025KT=

45 knots, gusting to 55
我重申一次
掛幾多號風球同班機飛唔飛到係冇直接關係

不過西陸好似搞到側風好勁....

UO 聽日1400 東京,幾時會通知

未有咁快住
聽晚凌晨機 好撚驚飛唔走
舊年十月個八號深深感受到打幾多號同飛唔飛到冇關係
朝早八號因航同JAL都走到
ANA就遲八個鐘

23/8 night?

23/8 night?

聽日下午4點50台北飛香港 hx好似未有消息?
上次香港8號風 國泰都照日本飛返香港
雪菜係雞係公廁
雪菜係雞係公廁

終於痴左線

23/8 night?

未有
KE 暫時聽日cancel 日頭兩班
到後日朝早都封左盤

利申 員工

23/8 night?

未有

但hx而家可以免費改機票
港龍已經取消咗聽日下晝返香港班機
直接改後一班

23/8 night?

未有

但hx而家可以免費改機票

我頭先係hx個app改,彈左句"行程裡有航段有問題,請聯絡呼叫中心處理"
依家唯有叫香港朋友幫手打過去問下
唔好意思想問下..24號0030機會唔會有大影響??
唔好意思想問下..24號0030機會唔會有大影響??

有機會影響
因為之前都試過打完風太多機land而唔比落/唔比飛香港

利申 試過香港前1日打完風 後一日因太多機而被迫cnx 第2日早上再飛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞