[ATC]熱帶氣旋天鴿航空交通集中討論區

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
uo3899
無風無浪
成功降落

恭喜哂

估唔到仲係3號波
可以等巴士

就算剛上八號都會有車
因機管局會要求巴士公司做

HX又收一架前新加坡航空既A330

好事黎
不過之後ex EK果幾部先舊
(不過好似唔夠因航ex EK 773舊)
咁多位,想問下如果班機取消左要點做好?打電話去間航空公司定去機場等候補位?
咁多位,想問下如果班機取消左要點做好?打電話去間航空公司定去機場等候補位?

打電話

打電話
如果識英文/普通話 選英文/普通話 可能會快d有人聽
但當然要用返英文/普通話 對話啦

打電話

怕唔怕打極電話都唔入,因為依家仲未取消,聽朝9點機
唔該哂樓主

打電話
如果識英文/普通話 選英文/普通話 可能會快d有人聽
但當然要用返英文/普通話 對話啦

應該可以,thx巴打

打電話

唔該哂樓主

打電話

唔該哂樓主

好啦 唔該你先

打電話

唔該哂樓主

唔取消都會delay
去邊?

打電話

唔該哂樓主

好啦 唔該你先

睇嚟今晚都唔使瞓
想問下如果咁樣嘅話係咪代表班機cancel左
使唔使跟佢個email改航班?

24號乜風都打完
唔會取消, 只會delay
唔知佢send黎做乜
呢個post已經有幾個人收到

24號乜風都打完
唔會取消, 只會delay
唔知佢send黎做乜
呢個post已經有幾個人收到

唔該晒巴打
垃圾廚叉
班機取消左,可以改彧退錢但最快都要後日。買左旅遊保險,問過人。
1)如改期兩日後當48小時delay 有$5000,酒店交通無得claim。
2)如退錢,自己再買機票就唔包。或酒店交通可claim回

岩唔岩
班機取消左,可以改彧退錢但最快都要後日。買左旅遊保險,問過人。
1)如改期兩日後當48小時delay 有$5000,酒店交通無得claim。

岩唔岩

視乎你嘅保險條款點寫
唔係個個都啱用
1745z又閉一條runway
衰多兩錢重

HX234頭先睇仲係delay 而家時間都冇

聽朝0700會有進一步消息

PVG你真係唔好預佢會on time 日鳩日都ATC hold

呢排空管煩到癲
咁撚唔想人飛拆撚咗北京上海啲機場佢啦

岩唔岩

視乎你嘅保險條款點寫
唔係個個都啱用

買左泰加run ,驚到時claim唔到

係呀 上網睇係取消
但我打過去真係話俾我飛 check in 埋
所以我先上黎問

我會再打多次去問
問佢點解網頁寫取消

打緊。。。等左27分鐘

係咁上下
又唔係DM即時有人聽
East arrival last 2架:CPA099->AHK783

岩唔岩

視乎你嘅保險條款點寫
唔係個個都啱用

買左泰加run ,驚到時claim唔到

如果我揀退錢,係唔係當行程取消,比埋個證明claim番d酒店交通算
真心求救 有無uo地勤
我女朋友聽日班鹿兒島飛香港被取消左 佢星期五要翻工無得請假 而星期四uo又無直航翻香港 打電話去hkexpress 又唔通 email又唔知幾時覆 想轉地點飛翻香港都唔得 可以點做 佢而家擔心到食唔落野
tg:hin1129

買張福岡飛香港得唔得啊

褔岡都無直航 用skyscanner search

UO/因龍兩間飛
跟住你同我講無直航
Full晒囉似係

search到了 23號 巴打依個建議好好

不過翻到深圳已經好夜, 你女朋友怕唔怕

識做喇做人男朋友既

我估唔到佢真係有回鄉證
去日本旅行帶住回鄉證做乜

我出國長期都帶定回鄉證
之前上網有人Share唔知去邊有天災
無晒機返香港但返強國重有
之後再轉機返香港先走到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞