[ATC]熱帶氣旋天鴿航空交通集中討論區

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
依家班機未番到香港,係咪已經玩完?

邊班機

Tg600

are u sure?
https://www.flightradar24.com/data/flights/tg600
我記得有年有部LH貨機係香港上空係咁兜圈落唔到地,之後轉飛台灣
呢班機我覺得係颱風天睇ATC最經典嘅一班

GEC8464

巴打過黎gate 1 運你人蛇

巴打可唔可以到時話埋我知你地飛唔飛到 等我打定個底

你果班機本身幾點?

遲你地5分鐘 2040

我地準備登機

我地宜家2200 改左登機時間

差唔多
我如果飛到返去都要訓機場

返到去已經好好 自己地頭

我落到機再上黎報個平安
都唔知你開個post係想講airline operation定係atc operation

變左個個講delay

係, 諗住睇人9up扮專家
點知個個係到講delay

識聽一定係聽129.9

隔離氣象post成班人9 up扮專家

你果班機本身幾點?

遲你地5分鐘 2040

我地準備登機

我地宜家2200 改左登機時間

差唔多
我如果飛到返去都要訓機場

返到去已經好好 自己地頭

我落到機再上黎報個平安

上到機報多個

邊班機

Tg600

are u sure?
https://www.flightradar24.com/data/flights/tg600

我答果架601, 同600返港機冇關?

你係咪搭聽日嗰班TG601?
我買左永隆銀行旅遊保險,如果聽日番香港嘅UO取消左,再買25號嘅機票有無得全數claim番?
我記得有年有部LH貨機係香港上空係咁兜圈落唔到地,之後轉飛台灣

GEC8464

GA左3次,飛到冇油,要去台灣land
LM
我買左永隆銀行旅遊保險,如果聽日番香港嘅UO取消左,再買25號嘅機票有無得全數claim番

唔好講咁多
拎咗延遲證明書先

GEC8464

GA左3次,飛到冇油,要去台灣land

我記得佢本身想話去杭州
點知FMC冇data

邊班機

Tg600

are u sure?

我答果架601, 同600返港機冇關?

你係咪搭聽日嗰班TG601?

冇錯巴打

依家乜消息都冇好不安

預定delay先
有冇話今晚幾點冇得飛/land

GEC8464

個機師灰到想死
我買左永隆銀行旅遊保險,如果聽日番香港嘅UO取消左,再買25號嘅機票有無得全數claim番?

點解你唔問永隆
AC008: O...One and a half hour...Great
有冇話今晚幾點冇得飛/land

AC008: O...One and a half hour...Great

最後去咗邊?
我買左永隆銀行旅遊保險,如果聽日番香港嘅UO取消左,再買25號嘅機票有無得全數claim番

唔好講咁多
拎咗延遲證明書先

咁我print 出黎先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞