移民撚們點樣處理兩老?

322 回覆
69 Like 627 Dislike
老實講 睇你重唔重視屋企人同埋睇你屋企人份人係點
佢地有錢
係想有人陪,做客服專員,同執屎。。。
邊有你咁on9,以前上一代落香港係點講架? 話賺多啲第時再番黎退休,點會一開波就講過絕望真相
你侮辱大6新移民
其實負評D人係日日見老豆老母?
見面又好撚多野講見幾粒鐘?

咪撚扮晒孝順
其實一星期見一次,食飯一兩個鐘講下廢話就叫孝順
你最終目標係美國既話,梗係用加拿大做腳轉過去啦,去加拿大攞個身份又易過墨西哥,有咩閃失加拿大又好過墨西哥(如果你鐘意美國type 唔係巴西type) ,你揀得俄羅斯即係接受到冬天。仲未計你有過俄羅斯永居身份美國有機會阻止你入藉(真國安問題),一個唔該trump 再上任你墨西哥》美國又收得皮。

除非你正職係賣毒品,如果唔係加拿大》美國 完勝 俄羅斯〉墨西哥》美國
梗係直接同佢地割啦
block曬佢地自己去飛黃騰達
地方同家人好似係兩回事
獨仔? 講真 你一走走咁遠 邊有父母想 難聽d講

可以數到仲可以見幾多次 一個唔好彩下次見就靈堂

所以出國留學幾咁緊要,唔只係你開眼界,最緊要俾父母提早適應無咗你住同一個城市既生活,唔駛好似上面班愚孝撚咁成世都要俾父母痴住。

仲衰過大陸人,大陸大把後生仔都出晒城做野,唔通啲父母又話無人照顧佢地逼佢地返農村咩? 無錢搬晒成家入城咪又係長期分開。
關咩事 有錢就得啦
做父母拖住自己仔女一世好咩
又唔係養寵物
咁大陸咪一堆不孝子
個個都離鄉別井
參考正義迴廊
其實真係多啲兩邊走,佢地臨終直接長期留港,其中一個走左就睇下剩低嗰個肯唔肯搬黎外國同你一齊住。
咁堆新移民黎香港係咪即係覺得中國(除香港以外)都好差
係咪假膠呀?
呢排特別多
講經咩,而家大陸都大把年青人搶緊工,你班港仔憑咩搶人份工,就算正常工資$6000 都唔要你啦。

純粹搭嗲一句
咁你最尾諗住係移民邊到
香港點都安全過俄羅斯啦大佬
真心 理撚得老豆老母, 都大哂啦。 唔通係香港等佢地死左先有自己人生?

最多通知聲就走 唔需要瞻前顧後諗咁多野 顧掂自己就算 留係到係做三等人。
Exactly奇撚怪怪 去完俄羅斯仲諗美國係咩料
難怪兩老嬲到喊
Cls Logic
點解要理?
都幾廿歲人 對自己人生無規劃?
一定要走 就由樓主呢代開始界咗個壞習慣佢
照你呢d 道理, 無國界醫生都係唔應該存在
乜撚嘢墨西哥俄羅斯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞