請教 停車場比人撞,對方掉低兩舊水走左去

266 回覆
770 Like 18 Dislike
有冇咁on9,停車場出入cctv已經見到本身幅嘢有冇凹啦,到時可以告多佢一條落假口供
呢個真係要睇自己本身人工爭唔爭氣
我fd本身十五萬左右一個月(純salary)
最後對面要賠成百幾萬
我friend 屈到1,000,000添
人地認埋老不又點? 再加上你認左收左人兩舊水, 人地係冇不顧而去喎, 照睇刑事就搞唔到啲咩, 最多認罪就判少少錢.

民事上如果對方報足保險都只係扣NCD, 損失都只係錢. 一個電話都唔洗收.

而你呢就要去自己俾錢整車, 原廠整又點, 咪都係嗰架車, 唔通花少少CLAIM到部新車? 仲要自己俾錢先 好啦~上面仲有啲人教你去醫院扮痛, 排急症都排幾個鐘先得張醫生紙, 搞成日claim到咩? 記住係自己要俾錢先有單實報實銷喎 仲要係未必CLAIM到隨時俾突, 咩話!?仲話搵律師?你有冇錢呀按時間收費即俾喎...

人地冇NCD都係冇少少錢, 你就出錢出命玩埋自己份工自己個人生, 就係為左HI花少少條氣唔順
報警
Lm跟進
你老母,打殘體,屌你啊
樓主有冇見暈,覺得頭痛啊

睇咗醫生未,架車又返左廠未
法庭見囉
睇你咁回覆 真係會覺得你好天真
事主?
有認到收左人錢咩
唔係對家掉左200蚊比樓主然後拍拍屁股走左?
排完急症拎左醫生紙係之後有合理理由去睇其他專科喎
然後再因為呢壇野拎假期唔番工
律師唔係應該係搵保險合作果啲,即係你醫療保險都有啲診所直接claim 保險你1蚊都唔洗出,車保同樣架嘛?

定係你就係事主
結果點
基本上佢hit & run, 如果你有車cam 片,佢一定衰硬,視乎佢要賠幾多錢嘅問題。利申:俾人hit & run 我追佢車受傷,對家需要賠十幾萬
咁你有冇去過探佢啊?
係咪生活上已經全程側曬頸?
結果咪自己硬食左
掉返轉問 如果唔小心撞到人 態度超好 差在未含樓主條撚
你地會唔會平平地放過人
Push
我整過 咪on9 要換成幅換 你整係補整花個忽?
本身佢車上面啲嘢,比人周到應該十碌八碌
渣唔渣車呢啲相比之下真係碎料
*笠左要揼返出黎 我整過
唔玩頸痛加車手獎有機會倒蝕要玩一定要去盡 前提係你份工可以比你咁樣玩一請請夠180日先
睇你點定義賺
平時你可能唔會無啦啦食補品
https://lihkg.com/thread/3680511/page/39
十幾萬都唔信 真係好天真
當然程序 係麻煩,而且好大機會 開天殺價 然後和解 收7 ,8成
但屈唔到就唔會咁多人做
個個白痴咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞