請教 停車場比人撞,對方掉低兩舊水走左去

266 回覆
770 Like 18 Dislike
車手獎如果無用
邊會咁多DC9做
作理由睇醫生已經柒 仲要拎假 你估老細真係傻架咩 無錯係拎到假 但佢個心一定覺得你射波

不過我講明先 對面咁撚串 絕對支持玩大佢 純粹覺得樓主都要有返咁上下面皮厚先做到 換轉係我想玩大佢都做唔出呢啲事
佢玩到咁串 就唔洗再搵佢
你offer佢8k都已經多餘

今日開始痛啦我估你
去睇急症 記得叫醫生照下xray ct 呢啲基本啦
開信refer物理治療+骨科
如果你痛既話 睇醫生就唔好停 病假紙一張駁一張
車手獎可以自己申請
出門你又冇車揸 重要事情要痛住出門既話都的士留單
搵個file keep好佢 尤其的士單易冇墨 定期影印
三個月至半年你先痛完架啦預計你 呢個時間內要做好哂
私家物理治療/骨科任何treatment記得全部keep單

整車嗰邊梗係返原廠整 記得自費搵埋公證行 要留report
另外搵個專打交通意外索償既律師
唔會瓜分你賠償額既
你呢啲案例比較輕微
預整車錢額外一筆十零廿萬痛楚金比你
如果律師報你四十萬up嗰啲天文數字就要小心 搵多幾間先

講住咁多 有唔明再問 支持你
咁樣係咪已經可以當佢交通意外不顧而去入硬
交通意外賠償
https://lih.kg/3680511

係咪呢條友
唔係啦 都四五年
佢放低5分、墊底費至少10k、下年燕梳由0NCB玩過仲要加loading都4,5k啦
呢啲人真係唔洗同佢客氣
擺低返兩舊水俾佢執藥啦
首先要計佢再儲過ncd額外既錢+ 以後loading 加既錢
前提係今次受保唔係100%保險公司保佢架
同埋以後佢搵其他保險公司投保都頭痕d
仲有你都識講佢報足既話先冇咩後果
咁可能佢唔記得報/想報時過咗期呢

第二仲有不小心6分+罰款
如果以個van 司機咁閪既駕駛態度
好快兩年就夠15分架啦樓主梗係要出一分力啦
到時樓主見到佢p牌無限輪迴
就真係心都涼埋

第三律師費係對家保險負責 樓主係唔洗比既
咩按時間收費呢啲律師會claim對家架啦你唔洗操心
睇醫生拎醫生紙 冇話一定要唔返工既 大家傾好既姐
可能wfh都得呢我冇教樓主照返工架 不過對家保險公司應該唔會因為咁少錢請個人黎跟樓主既

第四 最後除咗自己洗費會比返哂你之外
on top of those 係會claim 多十零萬比樓主 行內叫痛楚金
如果架車唔係太貴既 真係當claim 咗架新車架啦

最尾係比你既 唔識唔好出黎柒啦真係得句要自己比錢先係站得住腳 其他全部垃圾
5分*
如果同樣情況但冇後車cam,停車場又影唔到咁點搞?
講咩笑姐
你係gay就勇敢面對

Gay 一d都唔失禮

你係gay唔等於你抵撞

我支持你gay
題外話想問一問
撞到人 報左警 條友白車入院 大家都知咩事
但之後我賠錢簽和解紙(寫明冇受傷)私了左
後尾知佢仲claim緊唔知係社署定咩既受傷賠償
佢之後仲搞唔搞到我
//Having said that, for the purpose of reaching an amicable settlement, subject to our Insured paying the excess, we are prepared to pay a sum of HK$180,000.00 (inclusive of interest) plus costs to be taxed on District Court scale if not agreed in full and final settlement of your client's claim in the captioned claim.

Please note that this is our FINAL offer//

對上一次已經算少
因為無額外treatment, 講唔上好傷
btw律師費佢會寄支票比律師行時自己加金額
係唔洗自己比既
估係車手獎 唔關你事架啦
Hit and run仲咁串?
呢個已經唔係賠錢問題係刑事
交通意外有人受傷走左去有法律責任
請左律師未
你識唔識架,民事索償完車手獎要回返架wor
你張和解紙有冇留底
有冇寫明唔再追究先簽

不過其實就算寫明哂佢要搞你都可以搞
但唔會咁易成功既 定d黎
小心車手獎唔係咁易玩
有留底
就exactly係上面有c兄po出黎個份
樓主記得keep 咗update, 想睇結局
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞