信報:Tesla技術已被中企反超 產品無差異化 必爭相減價

141 回覆
55 Like 17 Dislike
燃油車是百花齊放,日本車小巧慳油,德國車平實,美國車耗油但「肌肉」發達,不同車系滿足不同消費者。

小日本表示...
唔係油車堆填?
點解我覺得Tesla發展得好好,每樣產品都好有潛力
馬斯克搞科技咁耐仲係有班人日日睇佢幾時死
韓信都發展得好好,啱啱仲封左做齊王
笑死
唔緊要啦
佢比人睇死左20年,點知做到世界首富
佢都習慣比人睇死
source: 筆者覺得
人命值幾錢? 最緊要國家經濟好
好明顯你未分到其他廠同FSD有咩分別
唔係想笑你
早幾年Elon已經告小鵬偷TSELA技術,唔係Apple
同埋Tesla FSD同大陸車企用緊唔同技術去整自動駕駛
有跟開就知
一邊係橙一邊係香蕉
就算偷都無用
其他車廠做到Keep in lane未
自動駕駛?
人地比你中國入?
Benz套野人都未認到
tesla長遠黎講係學apple咁玩軟件玩周邊產品而唔係賣車,所以佢係前一兩年以經係咁減價搶市佔
九唔搭八
一邊用鏡頭,一邊用雷達加鏡頭就係你想講嘅唔同?

好似係一邊用鏡頭,另一邊唔用鏡頭齋用雷達先無嘢好偷

又真係想睇你有咩見解可以搬出嚟,唔使收收埋埋扮四條,畀大家睇吓你幾有了解
真天真
中國人命唔值錢
直接用if else寫FSD見人就撞
Tesla未入中國之前,中國乜電車都冇

而家Tesla乜技術都畀中國偷到一乾二淨,手腳咁多都數唔晒咁多中國電車廠,連華為小米都話出電車,人地蘋果研發汽車咁耐連個辦都未有,真係全靠Tesla送錢送技術送名譽送晒成間公司咁滯,中國先邊成全球電車業界領先,仲可以掉返轉同Benz同跑車廠合作出電跑,進貢都冇咁犀利簡直。
當時TESLA如果冇上海幫佢加大產能交貨
應該一定破產
仲要有6個傻鳩比正評佢
All in得
Tesla 套fsd 已經係可賣,俾錢就用得。
lm
SONY以前被Nvidia鍊爆左個春袋搞到依家用AMD
人哋首富嚟㗎
有乜理由唔知呀
根本就係用咗諸葛亮嘅木牛流馬之計
遲啲全部大陸車全世界都用fsd佢就成為宇宙大帝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞