求推介 有冇啲咩動畫係岩大人口味?感覺好難搵

558 回覆
14 Like 137 Dislike
jojo第四部反派世一
最近睇緊relife都ok
試下 天晴爛漫 短短地
megalo box
畫風正 人設正 音樂正
劇情見仁見智 我就覺得普通
但個音樂正撚到仆街
聽到就起雞皮
強烈建議唔睇都去聽下首歌
鬼滅吸引左好多人入動漫坑,包括我
再講佢打鬥算係最高班果埋,節奏快慢好,特效黎講較慢出招動作你可以睇到1秒有3-5個特效去疊一招出黎
都想講但唔係緊張刺激
你唔鐘意既來自深淵入面大部份角色幾乎都係充滿魅力
不論正邪
我的名字叫吉良吉影,33歲。住在杜王町東北部的別墅區一帶,未婚。我在龜友連鎖店服務。每天都要加班到晚上8點才能回家。我不抽煙,酒僅止於淺嚐。晚上11點睡,每天要睡足8個小時。睡前,我一定喝一杯溫牛奶,然後做20分鐘的柔軟操,上了床,馬上熟睡。一覺到天亮,決不把疲勞和壓力留到第二天。醫生都說我很正常。
一定要睇 黑暗到睇唔落 睇到人情緒崩潰
少有嘅第二季仲好睇過第一季
Jojo
雖然我鐘意巨人,但人物描寫文蘭戰記明顯高巨人幾班,托爾芬個心態好過艾撚太多,起碼唔會有"我不知道"呢啲場面
銀魂
獵人
Gantz
你睇左就知唔係勁好睇
係講有一個勇者同精靈以前一齊冒險
精靈好長命,勇者都唔知幾死左幾多年
但係精靈要係勇者死左之後先明白勇者以前xxx到底係咩意思
但係明都無用佢已經死左
一個充滿遺憾既故事
近年:
vinland saga
不死不運
黃金神威

經典
JOJO
HXH
魔法少女小圓
舊既:Major, devil crybaby, hunter x hunter
新啲: 鑽石王牌, Bluelock, vinland saga, edgerunner
btw 今敏d電影
巨人邊係俾大人睇,最多咪青年
電鋸人
86動畫睇曬,唔明好睇係邊,女主同男主見面就一齊,但完全無共同經歷,最多話明白主角諗法
睇過了
成個設定同畫風我都幾鍾意
但劇情確實麻麻地
我覺得依套反而好悶又係啲典型王道漫畫主角光環愈嚟愈強屈哂人機嘅動漫
係第一集叫唔錯但係依套又係啲爽片比人打飛機用
可能畫風真係影響太大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞