求推介 有冇啲咩動畫係岩大人口味?感覺好難搵

558 回覆
14 Like 137 Dislike
呢套開頭都以為係!
真!睇完第一集就明!真係好正!
另外,點解無進擊的巨人?呢套正wor!
異世界多到冇人記得咩叫奇幻世界設定
其實好熱血, 每次轉主角都好心up
原本想講vinland saga 同berserk 但樓上有人講咗

咁我推薦沙村廣明d 作品
藍眼武士
奧術
冥王
蠟筆小新
多啦A夢
hunter hunter 蟻王夠反派魅力啦掛
Psycho pass 槙島聖護
可以試試睇韓國漫畫
我都係年紀大開始鍾意睇「硬派」小小嘅嘢
浴血廣場(韓版JOHN WICK)
關鍵一秒(講一個有超能力嘅消防員,越到後面越好睇)
來自新世界根本就垃圾黎
眼高手低, 畫風差, 鋪一大堆設定之後又推翻, 結局係講人類好醜惡呢啲中二病發作懶係清高嘅阿媽係女人左膠道理, 啲閪鼠真係完美演繹可憐之人必有可恨之處
命運石之門前面似係特登壓低再大爆發, 呢樣唔做又真係無咁大反差感, 憑呢招可以霸鬼佬區排名TOP3十幾年
Clannad第一季你唔睇的話, 第二季唔會喊到癲, 只會好似那朵花/聲之形咁明明對啲角色性格/關係唔係特別熟悉但有人死咗就夾硬逼你喊嘅感覺
幽遊白書

係人大咗有時諗返起d往事
然後有啲新嘅睇法
但又有種淡淡嘅哀傷
Ufo出品點會差
來自新世界邊到有推翻自己設定
Vivy Fluorite Eye's Song
樓主唔係喺一樓就講咗佢已經睇咗巨人咩
睇完第一集
係幾感動幾好睇既
一開始睇套野既名,以為又係啲中二病野
結果原來幾有深度
不過臨尾彈個天才細路女出黎,唔係幾鍾意
唔睇第二集住
而家應該睇睇排球少年或者青之蘆葦先
overlord
netflix套cyberpunk 同埋 惡魔人Crybaby?
jojo
好一般
如果想睇運動番只推薦乒乓,無廢話認認真真咁同你打波
我覺得排球少年太多on9回憶,連對面隊個呀伯教練都回憶成集,你話死唔死
青之蘆葦就無睇
港漫
海虎1-3
封神紀
真係 好暗黑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞