[黃VIU][TVN]背著善宰跑(2) 邊佑錫、金惠奫 主演

1001 回覆
25 Like 1 Dislike
個套hero仲有北韓元素(愛的迫降d friend)
有機會今次善宰都係會死(?)所以先至有第三次返去嘅機會 然後就係返咗去大學時期 有得睇sweet sweet拍拖 跟住再俾人追殺
藍海傳說+愛的逼降+星星的你+屍殺列車
韓國人又顯微鏡睇劇
唔戴都正常嘅
不過善宰屋企個到特別俾左懷舊開合錶一個鏡頭
我估
一係高中後 發生咗啲事 原來隻錶冇咗
一係隻錶仲就係到 善宰收埋咗 呢個係佢老豆嘅
我都估本身隻錶冇左
隻懷舊錶係for第3次穿越?
想穿越到夜晚
癲佬無啦啦彈出嚟扑善宰個頭嗰幕嚇L死我
坐等編劇揭曉
許願聽日冇人死
成人率善拉扯多陣 甜到下星期先穿啦
好似通常雙數都會有啲男主視角
經典ep2
好期待之前話ep8 個爆點係乜
可能因為今集係過渡 真係掛住19歲
番去大學應該都會好正

今集一開始其實都估到 好彩幾快做完
演唱會唱陣雨真係依套劇名場面之一
好似idol
https://youtu.be/r9QlgIyiPvg?si=AbMvJbAa5POs_5nN

【theqoo熱帖】約定的第八集預告

評論
- 大的要來了 孩子們
- 瘋了 原來這就是約定的第八集啊
- 是真的要來沒錯吧?每次垂範們的猜測總是失敗 不過會期待的
- 喔啦 這就是甜蜜蜜的34率善
- 「所以現在呢」艹 率善快點來吧
- 西八 我能不能直接就這樣暈倒一天?
- 我等著了 - 嘴都要笑裂了
- 這部癲劇 這真的是癲劇啊
男二度?
笑到癲,尋日播完今日咁啱就完美抽擊

睇完張圖瞓唔著 成人版個種心動
真係咁o岩夾到個時間 笑死
睇完第七集有幾個疑問
1. 男二做緊咩?
2. 原本意外發生嗰日有個阿叔揸車過嚟係男二老豆?
3. 男主角後尾拎出嚟望隻錶係咩錶?

Btw 男主角同仁赫感情好似好過原時空同埋係咪多咗個助理咁上下嘅角色
有冇人發覺穿越後34歲男主嘅氛圍好似無咁blue
明明同一個人同一個角色 導演好勁 點做到
3. 關於個隻錶韓網睇返嚟
話係瑞士旅行用口袋發條手錶
大概1950-60年代製品 估係媽媽遺品

其實諗諗吓 不論係男主、女主定男二
似乎都係單親…
講錯 忘記咗男二係有媽咪 但都同冇差唔多
1. 未交代,女主都係啱先穿越返嚟,重新pick up緊改變命運後啲記憶
2.係
3.未交代

男主角本身自責自己令到小率跛咗嘛,應該再加上娛圈壓力,所以本身都真係有抑鬱;改變咗命運後,無咗害到自己初戀嘅自責,應該個人無咁sad

本身都有助理個嗰角色呀,原始時間時,仁赫鬧善宰時,佢係出嚟勸阻
ok, 又要重新睇返

好期待第八集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞