點解d中坑MK咁鍾意Supreme.?

430 回覆
424 Like 37 Dislike
你班人越講越離譜
有中佬買唔等於廢老牌啦,咁計Beams都係中坑柒牌啦
樓上好多同Aape/Bape、Supreme、Evisu係兩回事嚟,Supreme我見有人唔同意話咩外國好多「正常」人著,著Bape、Evisu呢啲真係冇個正常
呢個牌子要識買先得
唔計cross果堆
佢自己出D野
有時用新物料/貴物料 但賣緊普通價錢
佢唔炒價 其實唔貴
不過佢無批貨俾鋪頭賣
除非你親身去本店買
唔係買點都係食定價+稅+運費+鋪賺果筆
佢今年上2個月出果隻格仔袋 同 上年年尾出隻皮袋都幾好
但一般人都係買普通件衫加個LOGO
Beams 同Human Made, Wtapps 的確係三大廢老牌喎
我會情願整件靚仔西裝
幾時興番
呢期日系hit 舊Stussy,洗水hoodie 好炒得
Stone island , Acronym
Tom Browne 西裝正,不過棉褲同zip up 就比班mk,金融才俊著到柒晒
off white都係好多mk 著件off white tee 扮有錢
即係呢兩個brand MK?
Acronym 普通人好難買得起,之前仲比大陸仔掃兼炒起價,太絕喇
頂鬼咩就係好多人好似你呢d 心態覺得求其有件嘢寫住supreme就好潮好有錢,你見排隊個d 咁多小朋友mk 甩皮甩骨咁真係潮咩
呢兩個brand正呀acronym係香港著好少同人撞衫
beams咁百搭都廢老牌
好難同人撞衫,有二手市場,買啱款著厭左放出去仲有得賺
走啦廢老
其實佢啲hoodie 原價買到嘅都算係咁
幾厚料,算襟著
同埋加拿大製(而家唔知,好耐冇買)
笑撚死,啲窮酸基因出晒黎
樓上住公屋?

著名牌就係水魚。以你logic 全部超過左生存需要就係水魚

你著衫為左補暖? 8,9千蚊件名牌tee連logo都無,得細細隻字又係水魚?

窮唔緊要呀,唔好咁肉酸啦。笑人地幾千蚊,幾萬蚊買件衫係水魚

呢個世界全部野都係唔抵嫁啦,人地買嘅係虛榮,你買嘅係補暖唔同層次。
茶記常餐公仔麵50蚊,食公仔麵又水魚?做乜唔係屋企煮

你生存都有問題,人地生活緊
不過兒登細蚊仔係咁上下

利申 著名牌無印tee 水魚一名
而家啲後生仔著咩牌子?
除左果幾間fast fashion 之外仲有淘寶 美芝 美華氏 cross dr.martens goopi
人戴我戴 咩呀 型囉
中坑笑人中坑
Supreme d 料好撚舒服個喎,其實乜牌子都放自己logo上件衫道架啦你冇錢著名牌冇logo覺得自己好識襯好潮?笑鳩人著衫d人一定係窮學生, 人大咗理撚得人地著乜咩,自己鐘意著乜咪著乜,除非你係gay,如果唔係點會咁介意人地著乜/自己著乜

樓主你呀,一係窮一係死基佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞