[DIVE into IVE] 아이브 討論區 (32) 7月港場 SHOW WHAT I HAVE

1001 回覆
11 Like 6 Dislike

洗撚理班支那仔咩
而家縮死得仲慘 分分鐘又比韓網屌
支那果班又食住上 退一步 都未必放過你
網上果班顛狗 成堆假account, 有幾多真係有出錢,我覺得真係出錢果堆dive, 一早潛晒水. 之後靜靜雞又買albums 又睇concert. 根本就好容易激嬲班玻璃心,無批判性思考嘅小粉紅,繼續冷處理就得,中國只係紙老虎. 頂多咪今次蝕少少,下次comback 再搵番,守護自己國家文化更重要.
跪左咁starship 都好垃圾,一定係繼續冷處理,你做咩都會辱華. 小粉紅點會咁易收手,一定好得寸進尺。取得韓國人歡心重要d, 同埋小粉紅d證據根本弱智,見到MV 有座城就話 抄萬里長城,稍為同中國相似嘅位就100%抄,即係講到韓國唔可以有呢d野咁
同埋無左中國Dives 咪仲好,我地會易左買飛,反正限祟偶像令,唔會係中國開到concerts Aespa 最近world tour 係呢邊開嘅演唱會都好少場,都即刻比中國粉絲屌呢樣屌個樣,其實佢地好撚煩,淨係買albums 可以賺到幾多錢,佢地咪自己飛過黎睇,飛去韓國睇,邊個cares 你14億人,個個咁撚大口氣,有種咪過黎韓國/日本睇,依家就係唔撚show鳩你地. 網上果班傻閪有幾多會飛去韓國飛去日本撐呀,唔比係中國開演唱會可以賺到佢地幾多銀🤣🤣
宣傳稿直接話係韓國之美,打歌服仲用埋中式鈕扣,呢樣少少明佢地嬲乜,不過而家佢地發曬癲咁,starship只會更加唔鳩睬佢地,外國fans知用咗中華文化又點,好多根本don’t fucking care,發癲發得咁肉酸更加宣傳唔到係自己嘢,只會令本來就衰衰地嘅國際形象更差,同緊全世界講佢地係成班生番
當我有少少bias, 我始終覺得朝鮮同中國咁近,好早有文化上交流左其實唔出奇,咁韓國人淨係會留意韓國嘅history, 咁佢地以前都有相關特色我自己覺得唔出奇,但中國小粉紅好執著萬物起源都係中國先,我就覺得過份執著,同埋呢壇野關IVE 咩事,佢地要人死又要人死老母,真係影衰自己,一係就針對番韓國教育,咁藝人或者普通人都係照單全收嫁姐,佢地中國人都會當64唔存在啦😂😂 咁國家本history 教科書咁寫佢地就會入左腦嫁啦,唔通員瑛或者Yujin 會同你去求證咩,邊得閒😂😂

新碟到又送錢比星船駛

笑撚到仆街
慘 IVE fans 都被攻擊埋一份😂😂
正到直上上弦1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞