想end game用咩方法最好?

171 回覆
40 Like 53 Dislike
好中二病咁講句,
作為智人生存係呢個時空,
全知又全能真係好好彩.
你唔係螞蟻, 螞蟻唔會知道自己係隻螞蟻,
你作為人知道自己係咩生物, 生活係咩地方, 呢個世界既法則,
有意識呢件事係奇蹟黎.

你想死, 但我想長生不老,
起碼要遇到宇宙另一種外星智慧生命體為止我先甘心
你享受到㗎!!!!!唔好放棄,見多啲朋友,同朋友傾吓偈,同朋友一齊住,冇人會覺得你係個麻煩。
你不如試下飲一杯熱咖啡

全身無力 係訓覺訓太耐(12個鍾)血液流動得慢 個人就好似成身無力
生為無知小小螞蟻其實都唔錯,起碼唔知道悲傷痛苦
樓主
好耐冇做野??

雖然我唔知嚴重抑鬱係點(因為你要去到食藥)
我打咁長篇~最後都係希望你諗清楚d 先

放棄有一百個理由....堅持只需一個理由
我係啱啱轉職,但下個月就失業(你當我係俾人cut),好想做返之前嗰份但又已經冇可能,我本身係好緊張工作同錢嘅人,一路都係工接工,而家咁樣令我覺得睇唔到將來…btw我好少儲蓄,拎晒去睇醫生,亦都冇咩心機學其他嘢…

我估你都係住私樓,小康之家,咁你起碼冇經濟壓力,同埋你又唔使食藥,已經好幸福,記得要好好把握住!不過都慶幸你當日冇做傻事,我就呢兩星期日日都好想死,諗起父母係唔捨得,但日日承受嘅痛苦令我好想自私埋最後一次
師兄冷靜,人生仲有好多美好既野等緊你
如果佢未經歷就已經想死
咁佢更加唔會想生活落去
例如呢?我日日都係得痛苦
你自己都講埋,你係想有錢,而唔係想死
咁依家只要解決到(搵錢)呢個問題
你就可以唔洗死啦

如果每個月都有一萬比你洗,你仲會唔會想死?如果唔會既話,你心入面個答案其實係

(我都好想係呢個社會生活)

即係你跟本唔係想死,只係無錢,所以最後情況所逼 逼到你要行最後一步,即係成件事

你係被逼架 你比個情況逼到走投無路

你唔係想死,你解決到搵錢既問題,你都可以同我地一樣生活係呢個社會

你試下問社工 有無d比較簡單你都應付到既工作介紹
Ching 有冇睇過一套叫Fight Club嘅電影
試吓同滅霸打交
喂呢個好喎,想跟
針咗未 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞