想end game用咩方法最好?

171 回覆
40 Like 53 Dislike
上網search完全自殺方法
我估關細個俾人欺凌事,書又讀唔掂,又開始怕人,之後再大個啲因為感情問題失眠幾個月,自己走咗去搵社工,佢轉介我去精神科醫生,一食就食咗十年藥,近呢2年因為就業問題抑鬱
仲有少少朋友,但我本身講野唔叻,食藥+抑鬱到連野都講唔到咁滯
冇錢,養唔掂自己點養貓
ok既, 不過都有啲啲辛苦, 睇你自己點諗
人壽受益人除左屋企人都可以係慈善機構

樓主我好理解你果種生無可戀既感覺
如果有安樂死既制我可能都禁左好耐
但係可惜我有2隻貓, 唔想掉低佢地住
挨下一日挨下又一日
老實講我絕對支持人有選擇quit game既權利
只係社會剝削者唔比人礦自我了結

人終需一死, 只不過我唔想我既死係白費, 至少要諗到個死法係可以改變下呢個瘋狂既世界, 或者至少幫多幾個好似我地既人走出去, 我暫時未諗到, 所以未主動死住, 但係如果個天突然要我死, 我諗我呢一刻除左2隻貓之外都冇咩遺憾
我自己都試過比人恰, 恰人, 都唔鐘意讀書..........好多人都怕人際關係, 人生係一個旅程, 無成功既定義, 不如你試下練習呼吸法, 留意自己既呼吸就係咁簡單..............再進一步練習就係日常生活隨時都留意自己呼吸 留意自己當下既經歷, 都市人一踏出門口好多都會有內心既不安, 緊張, 焦慮.....要學下放鬆......多留意身邊既花草....大自然.....加油呀
喂你冷靜D
將貓送俾人
依啲係你預左, 你可以選擇扮傻
你做過D咩幫自己? 做左幾耐?
搵齊6粒無限寶石先
我都做過好多嘢希望自己可以活在當下
但未來嘅不安感永遠都籠罩住我
中間試過做運動,腹式呼吸
同埋以前覺得食藥幫到我,所以冇戒到,係近年副作用勁咗先想戒,但太遲喇
有冇朋友?

同個最好嘅朋友講,你需要有人陪你

唔係陪你去做咩野,而係陪你咩都唔做,直到你自己覺得可以行返出黎
支持樓主
講完都冇用
現實一樣係無工開
知唔撚知咩叫抑鬱?
抑鬱係失去左開心呢個感覺,當你做咩都唔識得開心,你做嘅所有嘢都只會諗到負面,即使同自己愛嘅人一齊都會諗到負面嘢,係一種好嚴重嘅病。
唔該唔好再用鬥慘嘅方式嚟安慰有抑鬱症嘅人。

樓主,之前聽森美係24/7talk 講過,佢嘅醫生係叫佢試吓老作一D開心嘢,不妨試試。
要日日做
多d上連登開post 你依家咪同我傾緊 對咩都無興趣係抑鬱 抑鬱都有分嚴重性

你食左藥都無改善即係嚴重 要加藥

唔好怕佢負作用 大不了無性慾 口疾個到試下用力d係心念一句先 然後再講出黎睇下解唔解決到 屋企有無冷氣 叫個外賣飯 加隻炸脾 飲下可樂開住冷氣 享受下先啦 你依家係無生存慾望 你唔去享受點會有靈魂想去繼續 就好似玩過女人身體 男人會發奮搵錢為左得到女人

你無左個種慾望 你過得好窮?總之不停搵野享受 冷氣 美食 衣服 玩具 女人(你肯叫雞既話)總之燃起自己慾望,你d藥可能係食到你無情緒,無慾望,呢一點抗抑鬱藥可以幫到你人有手有腳一定打到工,全部問題都係心理問題 ,你依家要做既決定係重新出發 唔好放棄只有一次既人生

悶就多d上黎同我地傾計 聽下歌 好多唔同既歌可以帶到唔同既情緒比你 總之開冷氣先啦

享受呀記得
我都係咁
Attention seeker
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞