(外國實例)健身男一身死肌肉,睇得唔打得,被巴西柔術秒殺後投降認契弟

193 回覆
226 Like 55 Dislike
佢有腹肌架!!!!!
條友都唔係行去打人
去比人鎖咁
打幾下都好
好多純做gym既不嬲都以為自己大隻就好打
有時會笑玩格鬥既身板細一拳打死佢

但現實真係無見過純健身既嬴到玩開格鬥既 (中國武術嗰啲唔係格鬥)
健身 = 不停操大舊肌
格鬥反而係適量去操肌 但操得太多反而會變「鈍」
格鬥 = 肌肉訓練體能訓練距離感技術速度步法反應動態視力體力控制等等

唔同健身既一上黎多數就扯哂力一分鐘唔使手都舉唔起比人當沙包
人地會避哂/推哂你啲力
你之後好快就攰到變成沙包
比巴柔鎖得多都覺得自己隨時甩骹
有班自卑人士係咁踩健身
明知人地巴西柔術佢撲過去做乜鳩
咁唔係點先
望住佢唔打?
當年邊有人知巴柔係咩黎更無人練過應對方法
所以先證明到佢係最強
遠打
咁瘦柴毒撚係唔係會打贏肌肉男
巴打幾有創意
啱啱想拎呢條片出嚟講 強如Rodtang咁勁 繩量級拳王 一代泰拳王者落到地都一樣要比人鎖暈 但呢d都係睇打乜 如果剩係企係度無得落地 我諗都夠Johnson輸10次
咁某程度上mma規則就係最全面 可以俾所有技術都可以發揮到 代表你專修一樣一定無得贏
冇用 佢個心口貼實晒你個背脊 基本上個人就等於係痴咗係你後面 仲要上下都比人鎖實晒 除非你手踭可以轉彎批到你自己個背脊 當你就算真係批得中佢 呢個姿勢下嘅踭都唔會有咩殺傷力 但當下嗰刻你兩隻手已經要係咁推佢鎖住喉嗰隻手去搵空位 你唔用力去同佢掙扎 佢下一秒就會直接鎖暈你 大髀都係同理 咁樣打唔痛 起碼唔會係痛到佢會鬆手嗰種
係 我都係咁覺得 相比起拳擊踢拳呢d單一類 我個人都鐘意睇MMA多d
我一半一半 始終好多時一落地就拖到夠鐘
就要飛住黎睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞