(外國實例)健身男一身死肌肉,睇得唔打得,被巴西柔術秒殺後投降認契弟

193 回覆
226 Like 55 Dislike
咩年代
追求外形仲係女人專利咩
Conor都比Khabib鎖死啦
就算勁大隻都起碼要練返幾年先唔會俾黑帶收皮
MMA一樣收皮
就算佢係拳王但只要冇學過bjj都係等仆街
一係不講武德,俾開始上鎖前即刻用牙咬對方,睇下佢頂唔順先,定自己手腳斷先
大把方法令你咬都咬唔到
你要去驗下腦
女徒弟差啲就箍死佢
BJJ的確係有優勢
強如rotang 都招架唔住

https://youtu.be/3dG_lg2g-sQ?si=E90mo82C9VSgcbV1
呢啲身型洗撚打針咩
ironman唔包關節都係iron
你同佢砌初咁打你會留力
咁佢捱得過既話用技術take down到你就end game
但如果係街頭打架想收人皮,泰拳未必會被bjj勊制
用盡力打落去佢未必食得起
https://youtu.be/A6d3Gj6Ie5k?si=I1qvt4pJV8FO3ghU

你都無錯既,one championship 有答案

如果對手純巴柔底
睇一次笑一次
好奇問佢咁比人鎖既時候用手爭打佢腰同大髀唔得架咩
唔排除呢樣野 其實我目的都係學下防take down/解鎖 補返d缺點始終個人都係鐘意立技多d
但同bjj勁太多既 一認真sparring起上黎都仲係極快就收皮
發唔到力 d位都唔岩 造唔成傷害
你手踭向後掂到嘅角度太少,發唔到力
呢個情況識巴柔都仲有得試下救,要護頸收下把
轉個人面對面

不過係蝕曬輸左8成
有乜所謂, 睇得已經食唔少女
珍 可以出拳死撚左 巴西喎
打碟係乜撚呀撈鬆
why not both?咁大隻唔一定無練其他運動㗎,你係街見到大佬只係代表佢有做gym,但係唔代表佢無練過格鬥運動,而且量級對格鬥係有絕對嘅影響,唔係嘅搏擊賽事都唔會要求分量級啦你再睇睇Mike Tyson大唔大隻?所以大隻係絕對有優勢嘅
其實就算係練開格鬥嘅人俾柔術佬埋都身都會收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞