(外國實例)健身男一身死肌肉,睇得唔打得,被巴西柔術秒殺後投降認契弟

193 回覆
226 Like 55 Dislike
連果個運動嘅運動目係咩都搞錯
一睇就知係假,柔道係所有體術中最難嘅一種,有機會嘅話想同佢切磋下,我擅長嘅是M4A1自動步槍。
目標
幾時話大隻就打得?
Body build還body build
Martial art 還martial art
有咩好唔解 你坐咗廿年啱啱放出嚟接觸social media?
入黎就係睇而個
見過有條友同個日本人打架
俾個日本人用納爾遜式鎖鎖住
要即場打電話搵人教解鎖
明顯係廣告黎!
強如大師兄都比外賣仔鎖到叫救命
4,5年就算係全職咁train去拎黑帶全世界都無幾多個
更何況大部分人都要搵食
唔到你唔信
好多gym撚以為自己有操下野以後自己好好抽
但gym撚既訓練多數以isolate為主
反而去到呢啲需要用全身肌肉既運動就唔識用力 尤其轉腰動作
成日以為絕對力量大於一切
唔好意思 大猩猩 熊人打人類先叫絕對力量
ufc1,2已經証明左你冇柔術摔跤底都起碼要學擋,唔係係完全冇得打。
即場打電話搵人
定隨手搵電話打人
連登仔一日到黑都幻想健身唔打得
搵人地打輸武術既片唔係想話你就打得贏下話?
人地巴柔, 你係排骨定肥佬
如果講真打, 一定係技巧>力量, 只有當兩個人技巧相差唔大, 力量大嗰方先有優勢
之前有單新聞就係外國有個男人打劫ufc女子選手, 比人打撚到豬頭咁
巴西柔術實戰真係有料到
Make noise 引人討論
但實情就好似樓上咁講 根本兩樣野黎
依一拳大機會打出人命 或者 打到變植物人
健身唔夠健美靚 唔夠健體型 唔夠街健爆發耐力 唔夠健力大力 唔夠舉重有全面技術性 健身根本垃圾一無可取浪費人生 打飛機打碟都有意義過佢
殊不知佢地用黎同健身人士比嘅運動員冇一個係唔健身嘅
咁打一個日日乜都唔做嘅人,一個日日健身嘅人又真係可以屌打佢嘅
體能之巔2
柔道佬ko thanos
幽遊白書
仲識龜波氣功添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞