(外國實例)健身男一身死肌肉,睇得唔打得,被巴西柔術秒殺後投降認契弟

193 回覆
226 Like 55 Dislike
根據某愛國打星講,好唔好打睇條腰有冇肌肉,同粗唔粗(俗稱水桶腰),因為力由地起,腰太幼力量傳唔到上身,同埋抗打能力差,但好多健美先生條腰都唔粗

雖然呢個打星係西,不過講得都有道理
原來係真人真事
唔需要 學吓kickboxing 幾個月夠做啦 除非對方磅數差唔多就難搞
食撚哂條女波餅
健身男大大舊,但係俾一個女人打到叫白車
咪係
條友仲咁多正皮
成班友健身唔健腦
Gym撚不嬲都係傻鳩嚟
Gym撚就係咁柒

成個小丑咁
量級差太遠都得既,蠻力解鎖解摔
Gym撚冇腦都唔係第一日知啦
驟眼睇身形差唔多,個所謂肌肉男都唔係好大隻
睇你個遠係幾遠20-30kg內既話bjj撚應該不在話下
50kg或者再上可能得既
其實係
不過好多武林中人唔願接受現實姐
成日笑我地gym撚 打過咪知咩事
當然係40kg+以上情況

抬又抬唔起摔又摔唔跌,偷埋背都俾人鳩起鳩fing成個fing走,好撚絕望的;如果50kg+我諗已經唔係講技術差距,要連運動神經差距都一個天一個地先有得間下
巴打你走啦,咁都唔明
咁要睇埋實際體重 你個情況50kg vs 90kg可能體重有優勢
如果講緊70kg vs 110kg又唔同講法
定你唔明?
最後唔係用電話扑咗落去解鎖
70 vs 110情況下

實際體重睇身份會唔會keep,pro對業餘已經極惡打,業餘如果對住個正常占撚應該已經唔駛打,可能對住個路人肥仔先得,依個磅數下除非足不出戶唔係肥仔都好撚大力的
斯路都有教啦, 一味提升力量, 速度會下降, 打唔中敵人, 只會白耗體力
我一開始都係咁樣以為
利申學左8年拳 一開始玩bjj俾個輕我20kg有多既藍帶中學生輕鬆秒殺
都見過唔少成百kg既gym撚初來報到俾d細粒妹妹仔輕鬆秒殺
都話肌肉係唔打得只係用嚟呃女屌
40kg+同20-30爭好遠喎,量級差帶埋體型差都好惡搞
巴揉1p1就勁,兩個對手以上咩技術最好揪?
(唔計田徑逃生術)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞