賽馬心水討論區

480 回覆
3 Like 8 Dislike
Lm
lm
善心一推
排位出咗 金鎗又橫掃
R1 今場步速快慢應該睇10會唔會上去辣隻2
1 上場跟前蝕快步速但其實斷唔晒 三班winner照計級數贏晒 可惜2000抽個14檔太過被動 加上要孭頂磅 如果臨場落大雨可能仲不利
2 前一場個第5我覺得唔差 騎師發揮麻麻 第四段轉彎無加快後面成堆馬湧晒上去最後只係輸個半馬位 今場減多5磅如果無馬燒更加好跑
3 大前仗其實已經跑啱晒 出彎踩個下食晒個形勢最後都贏唔到 今次11檔係咪攝得好要靠運 加上上場last有意外因素同用麥當勞賠率一定熱 4班長途亂局嚟講望落唔抵搏
4 上兩場都叫有藉口 初跑2000個場其實都叫賺咗慢步速 俾個藉口可能係孭頂磅加上唔適應有馬走 4歲馬挑戰多次2000搏進步可以跑好少少
5 方兩隻路程都無咩根據 要唔到
6 用潘近績好一定大熱 上一場堆馬有唔少再出都得 但係擔心個位係如果隻馬起步唔快 呢個2檔好大機會要埋欄 A欄可能塞車
7 上場早段跟唔到 即刻加個眼罩針對問題 準開繼續要返
8 上場形勢走位撞啱晒 贏完加磅唔追寶尾
9 最睇唔透 上場同8一齊賺 但係塞車追得勁同馬房最近轉運多少會調高返少少 但13檔拖得太後又唔夠步速可能太被動 臨場再睇
10 贏完走晒樣 要唔到
11 路程都無咩根據 加上10磅跑長途俾唔到信心
12 長期近 上場賺步速形勢再跑近啲 今場呢個檔可以跟前少少守好位鬥爆一段
13 落班再睇
14 上場跟前蝕咗少少快步速 跑個第二好似唔錯 但我覺得呢隻大步馬可能有步速走順先跑得好 如果今場步速唔快last未必夠其他馬爆
暫時要 12-2-7-4
臨場天氣係點真係要再睇
有人討論再9up下R2-R4
喂屌何點解你呢度冇人嘅
小狗老師點睇尾場你座騎
未細睇 不過好似幾多對手
瘋煙點看
未來馬王
大箭豬1.9
R2
個人覺得仲亂過R1
2同7甚至9會放 步速應該唔會慢
1 計試閘表演好 近兩個閘都可以同高分馬一齊返 挑剔位就係3歲北半要孭135賣到大熱
2 幾隻前置比較有根據都係呢隻 上場雖然係賺咗當日前置跑法 但係都係蝕咗啲步速 三班winner信心大啲
3 跑返1600現階段都係最適合 唯一擔心係跑完四歲系列唔知回到幾多 但論前幾場1600水準頭三點都要返
4 一隻好尺寸嘅馬 稍為跑錯就好難贏 前兩場叫俾個藉口跑無咁好嘅1800熱身 前一場形勢走位做啱就贏返而且個組馬唔少再出都近甚至之後贏埋 上一場沿途三四疊當抹咗去 6檔可以跟住入面隻7上前理想可以埋到二疊四五位 有步速更加利呢隻馬跑 泥地閘唔洗咁在意
5 暫時望落跑唔返
6 上場當日大後上不利 再加上飛到咁出跑得無咁好都情有可原 可以跟多次
7 上場叫慢步速但孭134贏叫唔差 後面堆馬再出都上到名 但係今場有幾個挑戰 升班增程再加上望落有馬走 而家得6倍我寧願要2
8 呢隻最唔識睇 名次同輸馬距離每場都有進步 睇下有無ching講多少少
9 無嘢睇住
10 有步速對呢隻會好啲 上場蝕咗外面後上跑法結果今場惹多啲飛 但講真今季整體表演話好稱唔上加上突然加配備係咪一定正面要估 而家得7.5暫時全季最熱 呢場亂局望落唔係咁抵搏
11 表演持續進步 上場三疊都可以外面衝近 1600係咪一定更加好無錯係要估 但現時俾返合理賠率你搏 試多一場先
暫時不順序咁要 3-4-6-11 睇下聽日跑道同天氣再睇要唔要秤高啲隻2
有人討論先打咁大段 都要幾多時間下
R4好似易少少 等陣有時間再up下
你飛17一對好難幫你兜
睇下咩買法
我而家買開二重 應該最後會拖返
但膽邊隻仲望緊
綫路萬里點睇
R4 唔逐隻講
計以往跑法應該無咩馬會走
1 計之前績呢組應該最惡 今場兩大挑戰 3歲135同初增程 但今場幾好跑跟前守好位 希望到時唔會太大雨
2 1400首本 但擔心頭段扯唔散10檔未必好似今季上名贏馬攝到好位 臨場睇下跑道形勢
3 我依然覺得1400係好過1200 但係今季表現好似變得無咁穩定加上11檔今場要唔到住 觀望多場
4 5檔其實都有權跟前守好位 但係上場我覺得係形勢走位已經做啱 加上變熱咁多唔太抵搏 但係三四重都會包返
5 上場場地不利追加上沿途三疊追個第三其實已經叫唔錯 個場段速我覺得幾好 第二名隻四喜鳥假假地都係四班winner同上名常客 開心寶寶如果R3跑得好可以增加信心 今場12檔無咩馬走其實可以好似試閘自己放 shit恩後上馬變跑法仁心星最佳例子
6 我覺得有機會放 但係試閘走勢唔算強加上時間都普通 觀望一場
8 上場個人認爲係轉彎成堆馬湧上啱跑加上放頭太廢先入到位 今場形勢麻麻 變熱唔要
10 大冷可以留意下 上場塞車加上不利追其實無咩跑過 1400好檔睇下希狗可唔可以早段積極跟前少少 但呢隻出閘係有少少問題 賠率搭夠拖返
13 上場強組 隔離堆馬再出贏埋 加上上場後上稍不利 加個B理想可以跟前少少 希望唔會搶口
暫時5-13-1-10
好似無咩人 有人討論先講埋R3啦
R1?
上面講咗
不過落雨真係好難計
妙算高歌點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞