彭定康親種垂葉榕落葉光秃秃「無得救」 將於周六移除

146 回覆
153 Like 14 Dislike
落毒毒死佢
不過現實就係我地知呢啲真歷史嘅人越黎越少
香港歷史書都已經改晒
歷史博物館 海防博物館都變晒歌頌中共
佢口中嘅假話過多十幾廿年一定係比人當真話
阿超會唔會玩串啲,由佢原地種棵新嘅
仆街駁嘴狗又出來帶風向啦,你屬於邊個小隊
港英係行高地價政策
呢樣唔係香港獨有
英國佬自己地方都係行高地價政策
大概控制係一個令社會和諧嘅價位

但絕對唔係離地價政策
當年香港地價飛升就係港英要接受中方嘅意見
限制土地供應
個啲小人每日都覺得英國佬害佢地
要拎走晒啲土地收益
而適逢90 年代整個亞洲經濟飛升
香港嘅限制土地供應產生極高地價
導致香港房地產極大泡沫
件事一直影響到依家
大城市入面惹咗真菌,多數係有心人士所為啦
CLS 到, 白卡佬係聞西一言睇到強蟈版歴史 ?
強蟈 67 暴動攪到香港民主進度遲左
真係冇得救了
一定有人放隻衰狗痾毒尿啦~

1967左仔搗亂香港,就係新華社香港分社,即係宜家嘅西環發起,否則單憑楊光嘅鬥委會,邊有能力連續放幾個月炸彈,仲連環炸彈襲擊、燒死林彬兄弟,
1967周圍炸彈,炸死細路,係香港最嚴重嘅恐怖主義動亂。
香港人當年警民合作擊敗左仔恐怖份子,否則直選唔會發生,強國連搞假選舉都無需要。
呢個回應真係改寫歷史
咪係 有無聽講過 在職人士多一票呀
另外公務員同性工作者同一組
新華社當年透過文匯大公日屌夜屌彭定康
根本連中方都認為當日嘅新九組係間接搞直選
否則點會取消直通車
仲非法係深圳搞臨立會
今日竟然有撚樣完全調轉講
仲話佢自己講事實
真係大癲

不過相信呢啲調轉講嘅歷史
好快會真係出現係現今香港官方嘅博物館
由治入興都會入博物館
on99
垃圾徵費係泛民提出添
宜家搞到成pat屎咁係咪又要搵返泛民出來呀

個好政策落去中共手就撚權撚到盡
你唔好講埋1898年點解要簽99年租約
話果陣嘅人賣港?
太多蝗蟲係果度痾尿
腥港都搞到咁,何況係一棵樹
外國勢力連根拔起
所以我好欣賞小薯茄仲會不定時搞吾識港問答大賽,講吓開埠同英治時期嘅香港,用兒童台多小朋友睇嘅身份做傳承

係唔知仲可以搞到幾耐唔比港共搞

真係無得救
到有日香港有網絡安全假新聞法之類嘅野
個啲明明係真歷史但同新香港官方資料唔同嘅影片
真係隨時出事
希望小薯茄依家仲會繼續搞多啲
應該係「無晒港英餘葉」
明明新九組令議會民主成份大增,咁都可以俾條傻鳩用黎柴肥彭台。真係好撚嘢
魔戒白城
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞