彭定康親種垂葉榕落葉光秃秃「無得救」 將於周六移除

146 回覆
153 Like 14 Dislike
惟該樹致死原因不一定與管理不善有關,或保養過程出現疏漏導致

保養出現疏漏 =/= 管理不善???
種榕樹但係個地下個窿咁細, 一早判咗佢嘅結局

詹志勇已經屌咗好多年, 換棵適合嗰度生長嘅樹好過
Country road take me home
係調轉黎講呢方面
你真係幾出色
[url]https://www.legco.gov.hk/general/chinese/procedur/companion/appendices/appendix_3-a-c.pdf
[/url]

1995年至 1997年
60名議員:
(a) 30名議員由功能組別選舉 產生 (1 147 107名登記選民)
(b) 20名議員由分區直接選舉 產生 (2 572 124名登記選民)
(c) 10名議員由選舉委員會選出 (選舉委員會由 283名 民選區議員組成)

第一屆 立法會 (1998年7月 1日至2000年 6月30日)
60名議員:
(a) 30名議員由功能團體選舉 產生 (138 984名登記選民)
(b) 20名議員由分區直接選舉 產生 (2 795 371名登記選民)
(c) 10名議員由選舉委員會選出 (選舉委員會由 800名 當 選為社會各界代表的人士組成)

回歸後既 功能組別登記選民人數
少左咁多又關肥彭事?
cls
咁係唔係肥彭提出功能組別先?當時報導都係唔支持
點解唔尊重民意?

麻煩睇埋單程證係唔係每日16x?

係唔係佢主動希望提出更多名額,答埋先
基本法寫咗
同香港一樣
有一個講法係, 英國人一直期望鄧小平能夠改變中國人思想

整個社會民主概念進步, 同時期望變成精英制

結果係令伊二世失望的

如果你要用呢個位去揪程推翻所有野

咁你係咪要大大聲同每一個意圖移英既人講:

「佢呃你架, 係歷史事實, 唔信你睇番記錄囉!」

whats the point?
條撚樣連點解要搞功能組別都唔知
發覺依家多左啲撚樣吹水講97前嘅點點點
之後無人澄清同懶得同呢啲撚樣討論
再過多三五七年
呢啲撚樣講嘅野就會比人當係真
下,你睇囉,每日單程證係唔係16x先囉,1996年個陣
我就提出左論點,你話我掉轉黎講,咁你唔拎實證?

我預左比人當我五毛,港英有實力個陣絕唔係肥彭年代

肥彭基本上係成個任期都係負責埋地雷
有興趣睇埋佢任內起幾多公屋、居屋丫
你咪知道呢條友有無份搞死香港,令到高地價政策更上一層樓先
擺明啦
去殖手法層出不窮
功能組別選舉1985年引入立法局
當時的港督是尤德
你答左我先,我講個兩日係唔係事實?
單程證係唔係1996年去到每日16x
佢任內提出設立功能組別

另外,佢任起公/居屋數目
得啦要明就會明架啦
梗係一定有唔支持
因為有啲係直頭支持一下子做到全民直選
淨係擴大選民基礎嘅功能組別
中共都已經嘈到癲
你問下中共點解咁多年都咁驚全民直選囉
新九組當年令全港打工仔近乎一人兩票
屌你而家完善立法會民選佔幾多位先講
管理者: 一定唔關管理事

有功就一定係我管理得好
有錯係下屬做錯嘢唔關管理事
country road, take me home.
to the place, i belong.....

睇返當年中英聯絡小組嘅新聞先啦,
係中國政府反對批地起,連新市鎮起多啲屋中國政府反對,
包括10號碼頭,9號都拖到1999年至動工,香港無嗮發展先機,搞到貨櫃由港英時代全球第一,宜家跌出十大。
我就提出左論點
咁你有無拎實證?
成日講咩地雷真係弱智
你自己睇下係邊個驚英國賣晒香港啲地
拎晒啲錢走
邊個日嘈夜嘈要港英限制每年賣地數
講經咩,肥彭都唔係直選
等超哥種過另一棵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞