警世 PNY 4090使用不足半年銷毁風扇電源頭 原廠拒保

271 回覆
251 Like 21 Dislike
似入水, 除非你話塊PCB唔係你原本張卡/入水痕跡係後加

咁樣拒保仲要俾連登仔屌
原廠收緊RMA條款無可厚非 俾人玩壞哂
港行連換散熱膏都唔做, 都唔知俾錢買港行做乜鳩
為咗換膏寄上大陸/台灣, 真係一班廢人
原廠報告都冇寫入水
淨係話燒咗
同埋有「異物入侵」
如果係入水,原廠一早講咗
幾錢 張哥整
如果手術成功
全部嘢都成功獲救(核心同埋顯存)
就係$2000人仔
如果顯存壞咗就逐粒計錢
核心壞咗就應該直接收皮
留港消費真係智商稅
Display card華佗
祝福
外物一般係指昆蟲
昆蟲屎尿會燒卡
你背板有水印, pcb好多位置都白哂氧化
咁嘅使用環境, 搬完板都好快再收皮
真心,你張卡個核心健在機會唔高

睇你啲相,我開始明點解PNY唔肯保,燒得咁誇張似外來影響。
張哥係我最尊敬嘅大陸人
咁先收你$2000 真係抵到痴哂線
連板料先2k? 做到眼都盲 大陸人工真心賤
仆街開始驚驚地我張加水4090FE
Asus 呢幾年底板出事laptop出事handheld又出事,都唔明點解仲有咁多水魚覺得asus好
4090板本身唔值錢
因為有大量,被人改做渦輪2 slots版嗰陣有大量淨餘。

https://www.techbang.com/posts/111307-factories-in-china-have-taken-apart-thousands-of-geforce-rtx

RTX40嚟講應該係4090嘅板最泛濫。

不過你俾2K我淨搬板我都唔制
就算送埋BGA機台俾我我都有排先會用得熟。
錢多冇計

有班人鍾意賴嘢先至開心㗎嘛,唔係生活好悶㗎
會唔會係你風冷既fan 漏油
打上全店最好的導熱矽脂
一同見證它的重生!
B2 9999
如果張哥維修到張4090, 2000人仔又唔貴wor
羊2K PNY 可以揀搬 ROG PCB 既話
無痛升級抵到爛
ROG最大影響係加電啫

你都唔敢俾大電超其實分別唔大。

同埋4090有1.1V電壓牆
主要係裝到 rog heatsink 同個箱入面多左隻眼
原廠:CLS, 我賣張卡俾你睇架嘛,你拎去用都有既,咁唔係用家問題係咩問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞