警世 PNY 4090使用不足半年銷毁風扇電源頭 原廠拒保

271 回覆
251 Like 21 Dislike
你好似有啲理解力問題
今次應該冇上電視
直接直接用We柒通知我
核心無壞已經係不幸中既大幸
你仲未知道係咪冇事
依家但願救得返
要相信呢電子華佗
https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=62&tid=2724187&extra=page%3D1

隔黎台asus 代理漢科覆
如4090不幸入廠都係得收卡退錢既選擇
只係順攤好多
珍,人哋有錢退
我仲要貼錢返大陸整
樓主整幾多錢,用緊同牌子4090問定先
退幾錢?
你似有多d… 仲話咩fsp牛應該比較穩定,fsp牛配40系卡燒親都連埋牛果面嘅12vhpwer接口 都燶埋國外大把例子,剩係喺悠2 gp已經有唔少,其他代工嘅牛都冇依d野
有時唔記得落heat sink ,出火花,嚇到佢時, 真係笑死
無講
個位師兄都無祥細問

佢原本只係想代理幫佢執執d 導熱墊/散熱膏個d
彈番黎就係 一收卡就玩撚猿
丐卡得華碩係正常,其他嗰啲溫度高成十幾度都有,你講到冇分別,個腦有事? 我俾貴幾千買張靚仔啲用料靚啲又得罪你?乜撚嘢撞手神,我睇你撞親個腦多啲,你咁撚叻不如解釋下點解七彩虹啲卡一燒就成die+vram成套燒晒?你以為張張卡電路設計都一樣?ASUS GPU全部Automative生產線又撞手神?低能
使用環境(溫度/濕度)完全唔理,乜鳩都係撞手神,你不如話張卡有鬼啦屌你
咁撚on9
ASUS一定最好,全自動生產線, Circuit design用料正常,Tier 1散熱, 但啲售後就。。 除非你喺中國買,否則同冇售後冇分別,不過壞咗咪俾張哥整,冇所謂
丐卡得asus正常?笑撚死,你去睇下張4070super dual 既vram 幾熱先la on9仔,含牙石條撚含到7下7~
講得好啱

外國討論區都係咁講
automative生產線代表特別穩陣?張哥成日整strix卡喎~^_^ 大佬ah我梗係知有分fe pcb reference pcb 同埋非公pcb la 87仔~^_^
(一定)最好~~~~
冇留意環境濕度導致燒好正常咋喎~^_^唔通牙石卡就唔會甘燒?~^_^
井底之蛙~^_^
果d井底之蛙係甘,識少少扮代表~ 又唔去睇多啲,只會盲目吹捧某品牌~ 冇計佢個世界就係甘細~
台灣先世一呀asus
我睇啲台仔話都係柒,ASUS中國大陸mon頭一年/兩年上門一換一,其他產品寄去售後中心一換一, No Question asked.
嘩...原來入面爛成咁
我都成日係youtube睇張哥啲片。
短路得咁犀利,鳩估分分鐘鐘核心都...
祝你好運,希望核心冇事,搬板可以滿血復活
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞