警世 PNY 4090使用不足半年銷毁風扇電源頭 原廠拒保

170 回覆
192 Like 16 Dislike
恭喜晒

攞部垃圾PC嚟打機預撚咗㗎啦
我都係用照你果張4090 反而有興趣張哥 睇下佢點維修你張卡, 遲d 係可能係B 站 見到你張卡點整
知就唔會係度嘈話無得整啦…唔係預左?
都係挖開塊板連返斷線位
好彩既話燒就應該燒唔到顯核心 ram 之類
你知唔知自己講咩
其實唔關港行事
你買電腦零件,有邊樣野燒到咁都仲有保養?
用緊4090
森林買
希望冇事
你知唔知有如何
燒到咁同係咪人為有咩關係
如果燒咗就唔保咁乜嘢先保條友都傻
所以樓主有咩禮品收
咁你有咩高見
基本上要外觀同新咭一樣,你PCB啲trace有氧化,黑L左少少都唔L會保,我十幾年前用共石就俾聯強班冚家剷玩過。

玩L到今日,你上Reddit search下ASUS stickers就會見到好多motherboard俾人reject RMA,話哩到花左,嗰到變左色
https://www.reddit.com/r/ASUS/s/UGbxSWsJjd

燒左燒到有味都保真係得返火牛
其他嘢,佢見到燒過真係啋你都有味

哩班仆街恰9 DIY都唔係第一日
當知道香港禁運果陣,無得整係正常預左囉。
parts無,spare card就更加唔會有,咁你呢一刻燒左無論代理點答你都預整唔到架啦。有咩問題?
4090 燒頭,老王全包係例外
你買電腦零件,ssd hdd ram cpu mainboard
請問有邊樣外觀燒到咁,係有廠仲肯保?
同佢講小額錢債見
咁你答我點樣整同埋咁點保養先?你都唔排除人地唔想整比佢而咁樣答佢。
講碩碩壞話 信仰之心不可無
到底邊間廠先冇鑊氣
有保但係整唔到/寄唔到係可以退錢,e.g.前排既燒頭giga,而家係pny原廠聲稱事主人為所以拒保,所以係唔會退錢+屍體都唔知點樣俾翻事主,係完全兩回事
間間都有,一定要答就御三家。
ASUS、GIGABYTE、MSI

P.S. 即刻跛+油二 有額外加成
香港代理特別濕鳩
樓主有講到 代理覆左佢無全屍?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞