有冇英巴絲講下英國冬天係點架?

160 回覆
7 Like 68 Dislike
唔止移左啲港人,連英國本土人都嚇鳩我,叫我做好心理準備,乜日全蝕,乜太陽燈啊,到底堅真係咁惡頂?
香港濕凍仲凍
長期陰天/落雨+日照時間短
少太陽慘D, 涷就一定唔夠加拿大個邊涷。
返朝九晚五會不見天日
無想像中咁凍
始終環海可以調節
咁太陽燈係堅要晒?
冇錢/搵唔到工就真係抑鬱啦
d香港人講到好大問題

我冬天到埗 忙撚到閪唔得閒諗天氣
係,有條鬼叫我如果唔洗返,盡訓到10點先起身
唔使, 歐洲春天就立即去西班牙葡萄牙希臘嗰D曬佢老母
呢邊到十月中都仲係好正, 英國就五月到十月頭都十分好

不過今個冬天堅難捱, 日日狂風暴雨又凍
但英國春夏秋都十分舒服
長期陰天/落雨+日照時間短
咁太陽燈係堅要晒?
唔使, 歐洲春天就立即去西班牙葡萄牙希臘嗰D曬佢老母
呢邊到十月中都仲係好正, 英國就五月到十月頭都十分好

不過今個冬天堅難捱, 日日狂風暴雨又凍
但英國春夏秋都十分舒服

邊有咁誇, 凍同大風囉, 朝九晚五不見天日囉, 不過我記得當年香港2度個時唔知點解覺得仲凍過英國零度好多
非常垃圾
因為行冬令時間
下晝3:30就開始天黑
又大風
好惡頂唔好去

日日被鬼佬踢屁股
返朝九一定已經日出...(最差都係七點半開始光)
係三點半就天黑依樣野幾難頂 (esp 放工楂車無街燈硬食對面車頭燈)
三點半天黑都試過一個月,踎係北歐,貢入賭場磨英國可以貢入sport pub 鳩叫
大風瀨屎,最怕依味
飛曬梗係好,不過都唔平,有條鬼話西班牙,三舊半每人每個weekend, 機票加BNB
1. 住東邊南邊近海, 大風到仆街, 頭都甩,
2. 日照時間短, 4點個天黑到咩都睇唔到, 日落速度快過夏天好多, 5分鐘就黑哂, 朝早仲要好晏先有太陽
3. 屋企唔開HEATER既, 連個枕頭都凍到硬哂, 成舊冰咁, 唔用發熱床墊好難訓得好
4. 落雨比夏天更加間歇性落, 可能幾分鐘落一落咁, 都幾撚頂癮, 帶遮都長期濕身

都係中國香港同祖國好
夜晚時間長, 多雨, 凍
完全唔想離開張被
帶遮都唔掂,咪要整番件burberry日日著?
最慘聽講無hot food, 北海道都可以整碗面,英國係咪間間有hot pie?
今年好過上年好多
但依個四月比平常多雨左好多
點解我會覺得英國凍D落雨,又濕,個天又灰濛濛,果種凍諗下都怕
唔行冬令咪仲早天黑?
行冬令係提早一個鐘所以係早左天光同早左天黑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞