【悲報】香港人去日本idol演唱會被日本人圍毆打傷

448 回覆
463 Like 45 Dislike
咪係,d人spin去國籍唔知做乜,打人就係刑事案件,理得你係邊個打邊個,d人係要spin去香港人,意思係咪香港人係外國高人一等?
呢啲毒撚成日幻想企係第一排比女神望多兩眼,女神記得自己,自己就有機會溝到女神
自己平時有留意吓日本偶像(不過係男嘅)
都聽過咩group 嘅粉絲民度低之類
印象中比較紅啲嘅group大機會有啲癲啲嘅粉絲
真係避無可避
豐洲pit個場算幾大
唔係live house
但係企位比較容易發生意外
公審一下呢啲粉絲係好事
希望之後唔好再有受害者
事主條氣唔順
陳述事實 出post話自己係香港人冇問題
連登仔唔知頭唔知路 唔識毒撚live 啲潛規則
衝出黎講國籍人種
日本人唔會打人 打人嗰班唔係日本人
香港人比人認錯係中国人先比人打
日本人好尊重三文魚
小粉紅咁講明恰我地乜乜人
講黎講去三篤屁 你唔悶我都悶啦大佬
事主比人打果晚應該即刻call警察,搞大件事,一定要搞到個live中止,d mk仔 主催先會驚
外人眼中 毒撚玩下姐 根本冇諗過嚴重性
應該會比後排屌返佢阻撚住睇live
佢而家燒一排之後多數都冇仇報架啦
一睇就知嗰d日本係人某國人扮嘅
咪報咗
主辦話同警察確認完繼續去
痴線 非日本人打得😂?
拉曬班垃圾就岩
日本人都打返日本人?
如果場live中止,就算係被害者
d mb 應該心入面都屌9佢,事主仲點推落去
Ching理解錯左
因為班垃圾平時對女fans都又推又打

我意思係今次打香港人先變到國際事件咁,加上兩個團都好紅,所以先煲到咁大
如果d mb為咗live冇得順利進行而屌9被害者,d mb都唔慌係好人黎
咱們是中国人
崇日匪真心癲
指意日本警察 事後做野? 一定無仇報
事主真係最多上網講下 發洩下 都無咩可以做
見到自己家人俾人打
都有少少嬲
但留意到一樣野,由以段開始到全部謝罪文個UNIVERS都打少個E字
https://twitter.com/sacofesofficial/status/1782028084260356141

但明明前面全部都寫岩UNIVERSE
道歉文連自己活動名都寫錯
有提起連登

事件は香港メディアで大きく取り上げられているほか、香港の有名ネット掲示板・連登(LIHKG)では「日本に行く際には安全に注意」「とんでもない。香港人に対するいじめだ」「これは当事者もスタッフも主催者も同罪」など不満の声が噴出している。(翻訳・編集/北田)
日本代表5ch
香港代表連登

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞