【悲報】香港人去日本idol演唱會被日本人圍毆打傷

448 回覆
463 Like 45 Dislike
有一個香港人琴日4月21日去サコフェス(幾個日本idol組合聯辦的雜錦演唱會)睇idol演唱會,

香港人抽到第一名入觀眾席嘅飛

但係當香港人行入去嘅時候,後面有幾個日本人推跌佢,

然後瘋狂圍毆香港人

香港人被打到面部多處出血🩸

當佢起番身之後,頭排已經企滿晒人

香港人同場務staff投訴

但staff話無辦法再叫人重新排隊入場

所以唔理佢

事後香港人已報警

但仍然無人被拘捕,

分分鐘不了了知

依單嘢好撚癲

擺撚到明恰鳩香港人

各位去日本要注意安全⚠️

https://x.com/reimonhk/status/1781956791666151856

啲人點知佢係香港人
有無前傳
唔清楚
睇受害者唔係第一次去捧果隊idol
但明顯係有班日本人有組織地去做依件事
應該無

估計係果班日本人唔抵得香港人搶到第一名入場嘅飛於是用仆街招數奪位
日本狗係咁架啦
分享做中間人既榮耀吧 中國香港人
享受匠人精神
蘋果就食過,捧果係咩生果嚟?日本先有?
豊洲PIT唔算細場都打成咁都唔易
但日本仔+idol=動物園

但班Staff應該唔係蝦香港人,一視同仁明hea鳩
點知佢係香港人
大群對大群難

但係成班圍毆一個就唔同
咁你叫香港人團結唔好去日本囉
講真係一開始會場入面成班圍毆一個真係聞所未聞
仆街D講,打人果班日本仔、現場Staff、主辦全部都同罪
報警封場 攬炒齊齊無得睇
主辦明顯唔想咁就hea鳩事主
但現實講我覺得日本警察最後都不了了之
主辦單位話係觀眾之間爭執,唔關我事

https://x.com/sacofesofficial/status/1782066920306717014
預撚左喇
日本仔+地下idol主辦=縮骨縮到底
一定死都唔會認點解一開始最少人班staff點解視而不見
日本人咁高質唔會無啦啦打人
一定係呢個香港人撩人先
日本仔+地下idol+最前列管理=全員生番
依單野嘈到上trend,主辦先急急腳2個鐘前出po

如果無上trend分分鐘扮無事發生
唔洗分分鐘
一定會扮無事發生
所以要開演前, 仲有預一至半個鐘放人掛
傷人事件 日本警察應該去得切攬炒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞