當年高智能方程式 你最有印象係邊個位

471 回覆
88 Like 6 Dislike
我第一次成套睇係早幾年既事

我覺得最可惜既係人地用咁大篇幅寫香港站,可見以前香港地位都算高,亦都證明香港本來係有市場有條件搞F1街道賽

但比一d講左出黎會犯法既原因搞到香港咁樣
咁大聲叫新條做咩,呢個係Union既傳統黎
升壓煱突然之間+1
雷神開頭被人搶,諗住拎嚟做戰爭機器
其實凰呀更適合,只係無人知道佢存在
凰呀做戰爭機器實智能叛變,毀滅人類

上面有人問凰呀出場仲係頂級技術
我自己腦補係名雲重視阿哥遺物
一路keep住升級佢,直到見到加賀想贏
借佢手超越雷神,完成阿哥遺願

由殺過人既人講呢句特別有說服力
以前日本動畫好多都有香港篇章..
真係去到而家都改唔到口要叫車人
其實如果正常駕駛 最勁應該係蘭度
成班都出cheat狗

風田:部車識飛加預知能力(zero模式)
加賀:根本就係電腦駕車加預知能力
新條: 靠人退賽 不值一提
蘭度連高迪安都鍊唔贏有咩好講
唔比帶狗入酒店, 叫你經理出黎, 我要買起你間酒店
機動武鬥傳
曾經攞過冠軍
間酒店現實有冇,我打佢地鐵站個名搵唔到
蘭度 仲要戴住舒麥加眼罩, 舒麥加當堂柒哂
車人同女主角有無造過愛?
升壓渦
細個緊係鍾意主角(香港叫車人, 其實叫隼人), 雷神由細陪到大, 富二代式加埋明日香係人身嬴家
大個左再睇返一次就發覺加賀有味道好多
懷才不遇, 就係無家底差部雷神車
之後馬莎送左架凰呀, 二話不說就拎來用
SIN 就係劇情上明顯表達左呢樣野
係兩位角色擁有相同技術同AI車既層次上分高下
車人都贏足咁多年, 終於有條件可以一決高下
加賀贏一次無何不可
而且劇情上亦都係開爆BOOST 硬贏返來, 大家都俾足面
比起而家D動畫其實真係收尾收得靚

就算有續集都希望唔好破壞原著改設定
雷神第一次升壓渦開動
zero隼人復出後同明日香一齊開升壓鍋個幕,雖然好似無人講但我幾鍾意
sin 最最尾終於extra counter 反屈。
其實官方係咪好似到而家都無解釋過check out個一下聲係來自凰呀定加賀心入面所謂既"靈魂既納喊"
因為凰呀本身設計係無需要要車手溝通, 應該連喇叭都唔會裝無聲會出
就係知班車迷想睇好耐咪畫出黎囉
始終SIN車人已經係完全體
就算係咁壞車都冇發脾氣
輸咗比加賀又冇灰心
呢個係福田既問題
直到GUNDAM SEED 佢都係咁
無鬧人, 但有一拳打過落呔盤到
算唔算變左拎雷神出氣?
雷神: 今次冇收埋我 算你啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞