當年高智能方程式 你最有印象係邊個位

471 回覆
88 Like 6 Dislike
當年電視睇真係留意唔到咁多細節位
到大個有得上網下載先知..
以前SIN個終極Ending都好難先搵到 (即係KAGA去拜之前個好朋友個段)
救左車人一命, 比條囡人咀番啖 其實都好合理既
但車人決定復出時,佢西面加暴力
Stroll 之前仲有隊都咁,俄佬黎,個仔手車
個個年代既動畫 套路的確係咁
如果1個小朋友做到 運動選手 排名賽第一
一定會有呢d壓力唔識面對好正常
當然頭段想講部車萬能 又可以浮水 我就真係覺得好四驅車feel

不過大友 講人同ai個part 搞到炒車
由唔信 Asurada 到信 最後一齊為爭勝 承受G 信哂Asurada所講咁去揸
其實個個年代 算表達得唔錯啦

同埋tv版首ed Winners 真係好聽
之後男版把聲我覺得仲正 但好似有d人覺得把聲好老 我反而覺得個把滄桑聲超夾
咁條仔係佢面前炒車炒到危殆
知佢復出會PTSD好正常啫
開風扇轉彎,奇怪在冇炒
好小劇情咁樣做得黎又唔會反感

就算唔係加賀fans 都覺得鋪排得好好

主角讓位俾配角做一次主角

成集鋪排令人覺得加賀值得做一次主角

而家冇咩動畫有呢種能力
要響舊車拆雷神換去新車果幕
正到
其實Sin劇情好多bug
1. 名雲意圖謀殺加綁架,極速出返嚟
2. 凰呀齊哂現時最新技術
3. 加賀無啦啦信哂名雲,明明條友1年前先想殺咗你best frd
升壓渦開動,引擎臨界點進入倒數階段
Sin將個命題再升華,一邊係同人類一齊成長的AI雷神,另一邊人類只係輔助「最強AI」的凰呀,邊一個先係人類同AI在未來的最佳答案。

最後彎位凰呀夾硬逼booster出升壓鍋跑贏雷神,最吸引的是兩邊AI經過計算,正常會好似「今日的我冇極限」個幕咁,AI會因為架車冇燃料,唔會出到1的結果,升壓鍋會係0。最後一個彎,強調人性的雷神始終都是個AI,受計算程式局限,得出0的結果,相反,強調AI計算的凰呀就跳出電腦計算的框框,夾硬犧牲引擎,推個1出嚟俾加賀,反而最AI的AI就彰顯出人性的一面。

名雲見到佢阿哥部車贏左釋懷個一幕,係我重睇幾次之後最鐘意的畫面。佢唔係因為証明到自己阿哥在AI的理念上贏到風見而放低,而係佢明白阿哥其實都只係想達到「人機合一」呢個境界。結局反派都有所成長,唔係因為主角一兩句說話感化而放低/洗白,係我最鐘意呢幕的原因。
講bug 成套野都有bug
佢要用sin帶出黎既重點再用幾集去鋪排已經好收貨
都唔係咩重要BUG黎既
名雲咁撚醒 打得甩都唔奇
凰呀雖然係好多年前諗既車, 但經名雲結合ALZARD技術造出黎都正常
加賀始終都係車手, 想拎第1 睇格仔旗揮, 拎架同雷神同等既車都好正常呀
推車輝,食到米奇烈女人生頂鋒
根本佢先係主角,仲有今日子大姐姐照住
SIN 3-5集 唔記得邊集
凰牙冇記錯係話同雷神一齊整
即係tv版年代已經成左型技術超前20年
因為加賀實在太想贏 佢知道名雲都係想證明佢呀哥?係勁啲
好似相反 Al zard 係用凰牙既技術整出黎

唔洗多謝大家都是睇住明日香大
18:40,屌明明貼左
想知綁架點打甩
人證物證齊撚哂
所以我話加賀由頭到尾都無當過風見係好朋友
Zero為咗幫新條炒埋去,但你老友啱啱車禍重傷復出
Sin幫個綁架完兼想隊冧自己好朋友嘅人,完全唔驚名雲lockon多次
呢啲「好朋友」邊度搵
Sin 係俾返Credit 加賀。
新條贏左2017定2018世界冠軍,又俾人笑佢無風見、蘭度先贏,名不符實,呢個香港站贏左之後一吐污氣係正嘅。

雖然最後完季都係俾AOI裁左出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞