[A/I] Monster Hunter Now (58) 孤獨獵人有福了 緣份配對系統上線啦

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
人在格拉斯哥 都食咁多負
唔得 毒屬低100 即係一個儲4會低600
咁姐係又要升多把弓,毒妖已經10-2
你預 一把毒少一次到
只係知 5lv 跟手屌佢屎忽先必中毒
呢排啲怪好疏 屋企都成日開唔到8星街場
之前每個鐘都有5-8場
今日既屋企戰隊 打左3隻8星雷狼
出左2個r6
(係我個身)
btw 而家個打隻數預怪 完全團戰福音
將把81冰雙用唔夠一星期時間直上85
成家都可以完刷雷狼 (前腳 背 尾)
我呢個一家之主 都覺得開心
之前仲以為黑弓上唔到9 成家都刷唔到8星雷狼
你係咪用#1sammy網去計?
我自己體感唔止咁少
兩者10-5相差287攻 大約10%
負30會心喎大佬
你有麻鎚10-1
咁都未必要整嘅係我咁任性先整哂兩把
將來屬性武器應該係重點
雷,龍屬起碼都升防具7-5下星期加油刷多啲青瓜
雷狼野外露出都要殺到佢絕種
係用sammy網計
呢隻驚得你兩把都有豬105
體感係你實戰比較同一隻怪最準
當兩者都係70%會心裝
角龍鎚70% 黑角鎚40%
例如我拆開10次攻擊
黑角
角龍
黑角本身高攻啲
兩者有會心嘅1~4次同無會心嘅8~10次都係黑角贏
然後角龍有會心嘅5~7次係贏
但總共都係7:3 都係黑角贏
而且鎚唔似大劍鎚有啲招式動作值較低
唔係每次都出到蓄2或全疊打
有時角龍鎚爆會心出哂喺低動作值招就會含了
如果一錘扑死隻怪,咁你忽略每round贏幾多係冇問題
黑角贏7r每r贏10%
角龍贏3r每r贏35%折返10%面板差距
加總差距就差唔多
係人都知黑角高攻過角啦
重點係高2-3%定係你體感既10%
而呢個差距 有角錘既又值唔值得合黑角錘呢 定係合其他黑角武器好呢
無玩幾個月返黎 見到出左充能斧 想玩返
想問點砌裝最好?
如果唔玩毒屬 應該砌咩最好
黑角斧屌得穿10星,但要d技巧
屬斧可以出屬強唔出攻守,可以逃避唔識玩gp嘅問題
係我咁任性先升哂兩把啫
呢個moment已持有角龍鎚就唔建議再升黑角
青瓜玩1.5倍屬性
水妖10-5都有二千八攻
未來N記重點都係屬性
大凶顎龍R4好缺
團戰一定個個打頭,冇人打手
單挑爆得手黎,又唔夠血爆頭
黑角升左弓應該唔玩斧
如果想玩麻斧 會唔會太冷門
自己d裝跟唔到主流 做下Support都好
想做support就要加入奇襲異常教
求其搵咗條link畀你參考下
https://youtu.be/W3I1hdl9Thk?si=WOuVIwIVEpIVS7YA
睇下先!!
SOR我太求其搵 呢條片玩麻充一般
依家一般團戰 奇異隊友不停斬身後都麻兩次起
充能斧輸出好過片手超解又浪漫
但果套裝都係跟佢咁砌就ok?
咁我宜家整返套上去 我一定玩麻充
除左奇異最好整多套for單刷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞