有無絲打人工高過男朋友?

224 回覆
29 Like 145 Dislike
其實你講咁多都解釋唔到點解男方收入一定要高過女方
亦都唔知點解你會覺得呢樣嘢係common sense
人工高啲嗰個畀房錢
係普遍事實

人工高低唔係解釋出嚟,係數據收集嘅結果,講咁耐你都唔明?

薪酬平權點嚟架你知唔知?啲人老作數據出嚟嘅?講咁耐你都解釋唔到點解你唔信男人普遍人工係高啲

乜都要人餵到把口,洗唔洗解釋埋1+1=2俾你知?

「應該高過」就轉做「一定要高過」,屈都屈得好啲呀,咪用你加工過嘅邏輯嚟屈人啦。
放過個男仔啦
佢實大把人要
又30k 又100k
今日又50k

大家都係普通打工階層
仲未踏入走稅階層
已經大口氣到咁
先講港女,社會觀念同充斥女權主義,加上港男普遍遷就女性,所以港女都係拜金臭西,攞苦嚟身,佢榨乾你啲錢仲可能俾帽你戴。至於大陸妹應該都係朱古力味嘅屎,貪錢仲犀利,ABC唔清楚,不過都有機會當你係condom
單身一個人都可以盡興...
講到好似佢想升就有得升咁
講黎都唔會有用
睇怕真係唔同社會階層,我身邊嘅女性好多都搵得多過男性,唔係好似你嘅同溫層一樣永遠搵得少過人

你冇見過嘅嘢並唔代表唔存在,得閒增長吓自己見識,你都可以搵得多過男人
樓主搵到個好啲既男人 就會換撚含
跟著話條仔唔上進
唔想令佢再自卑 所以唔可以一齊

分手完即晚cow girl另一個
係咁叫好爽
個價值觀好扭曲

咁樣真係一個人仲舒服
又人身攻擊人?
你身邊啲女性搵得多過男性,就成個社會都係?你啲見識裝喺屎塔度?
你想講自己階層好高?見識多係用嚟畀你笑人冇錢?
你身邊唔代表成個社會呀,一味唔基於事實鳩up,唔代表你勁啲呀~
同埋我有否定男女薪酬平等?女性普遍高過男性又係好事?
為搏嘴而搏嘴。
講野曲解人地,講唔過就淨係識人身攻擊,你都仲未解釋「應該」同「一定要」喺你眼中點解係同一樣野。
你講野可唔可以有啲point呀?
高過好正常,唔正常既係又要自尊高大男人又要上唔到
樓主on9?
搵多定少要睇埋行業
你條仔做邊行,個上限去到邊,易唔易轉工都要諗
尢其係依家咁既經濟環境,唔係話轉工就即轉
你自己就50k睇唔起人搵35k,你自己都有搵30k既時候,經濟再差落去,你連銀行份工都未必保得住,唔好咁囂張啦
我都想搵個人工比我高女朋友
唔係呀
可以幫輕經濟壓力
最緊要唔好心情差時屌佢揾咁少無出息/自己付出好多
咁咪唔好生
等睇分手
孫十萬?
樓主可以搵我,我搵得多過50k
其實係
大家都就黎仆街

依家香港唔似以前咁容易搵大錢

個格局仲比搵搵多10k 20k
真係冇乜意思
大把 港女嘅其中一樣優點係有錢
點解你會覺得現今既女人會同條仔夾生活費?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞