有無絲打人工高過男朋友?

224 回覆
29 Like 145 Dislike
我都完全明白你 我同男朋友都爭一倍以上,覺得物質自己可以搞得掂,係真心愛呢樣嘢 對方搵幾多錢都唔重要
係囉,我又唔係用得多,更唔需要靠人,當然男友都冇要我比咩錢
睇錢好正常啫
唔通唔睇錢咩
細個拍拖就求其揀個鍾意既
大個拍拖就幫緊你個仔搵老豆 點會唔睇
因為大家都係男人咪熟過佢女朋友囉
無所謂,食飯都係高果個出多
軟飯其實幾好食,自尊心唔值錢
最簡單去英國讀, 差不多等於唔使額外洗費
不過就要睇你哋自己有冇實力可以喺嗰度搵到錢

十個都有兩三個搵到多過香港 其他好多就係賣hk樓uk躺平
十皮呢啲如果唔係金庸 醫療
大部分只有體制內先至可以畀到呢個價錢
過左某個數就係數字遊戲
好似男既搵五皮女既搵八皮
生活差得去邊
反而情感上夾唔夾重要啲
但如果係四皮同一皮
大家都係相差三皮
但結果好唔同
身邊啲人問我搵幾多,一律答萬幾蚊,費事煩
嬲咩姐我食花生嫁喳,連登女真係好難服侍
樓主都有話佢男友買野比佢,又話佢男友對佢幾好不如話樓主講一半唔講一半。只係想講,樓主覺得接受唔到咪分lo, 理性講的就每個人都有好同唔好的一面,樓主簡佢男友整係放大佢搵唔多錢過佢,咁無意思啦

我為博而博?又唔係我同佢拍拖,有咩好嬲你冷靜d
你應下吐露港c啦佢話我為博而博wo, 不如樓主詳細講點解會鍾意你男友,你鍾意佢咩優點先
好,我覺得應該要比佢知道你幾咁優秀。
就好像漆黑中的螢火蟲那麽明亮,那麽出眾。
放工就番屋企
唔去玩 唔食煙唔飲酒
請問你係點識到佢
中學坐我隔離既男同學
想當年我ex知道我人工多佢千幾蚊就喺咁嘈.
我話千幾啫,然後佢發脾氣話一年就多成萬啦.
之後出街食飯要我俾或者要我夾大份.
叫佢去旅行(AA)就話冇錢,然後要我出機票先肯去.
你地2個都有道理
睇黎大家都好後生

冇所謂啦 都過到唔錯嘅生活

可能搵份博埋放工時間ot / 返埋星期六
都補到個差距

普通打工階層過到生活就夠啦
男方搵多1萬幾相處都唔會有太大改變
可能仲大壓力

除非做生意 改變就大啦
都係普通打工階層
真係冇乜特別自豪

搵多一萬幾千可能同行業 運有關

你話賺錢能力叻好多就真係冇乜可能
唔好報太大 報一樣佢就有決心超越 報太大冇信心就分手
分手啦你都睇唔起人
又關父權女權乜野事?

我話大部分人咁諗姐,唔認同我冇辦法,我都證明唔到,你話女方普遍人工高啲就高啲啦

男女朋友或夫妻間,男方嘅人工應該會高過女方,可能只係我偏見啦

啲職場薪酬調查可能係呃人嘅,實際數據女可能高過男,兩夫妻,男女朋友之間都應該普遍係女方高啲,你出去咁講,真係覺得自己基本邏輯冇問題?連登年中開唔少post,班男嘅覺得自己人工少啲會感覺冇咁好,你都睇唔到?

呢啲common sense 同「男性普遍高過女性」咁簡單嘅道理,都關父權女權事
咁你啲例子九唔搭八呀麻

講緊樓主唔講人工,係為佢男友著想,有考慮佢男友感受,你無啦啦講啲男友話女友係ipad,人身攻擊嘅例子。
你識唔識舉例子架?定係你唔明我地到底討論緊啲咩?

咁我見到啲人曲解用意,會忍唔住講多兩句姐,無嬲到,不過都多謝你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞