以色列正在轟炸伊朗

627 回覆
164 Like 8 Dislike
用北韓做例子就最好, 就算唔出聲., 你估南韓/ 日本真係唔防佢
岩,搞左以色列咁耐,要炸伊朗比d顏色
你當人東亞病夫咩
中東又想開大拖
屌你啲油又有得貴
侵侵同俄支做老友但成日封殺
美國咁多有錢猶太人洗驚咩點都係自己友
1020:伊朗多個城市暫停航班升降。

1015:因應伊朗疑遭以色列轟炸,多地領空緊急關閉。伊朗國營電視台稱,伊斯法罕省附近的航班都已改道別處。

原文網址: 以色列反擊或開始:伊朗空軍基地傳爆炸聲 多市暫停航班升降 | 香港01
以色列到依家都唔敢認炸人大使館,係咁正義大條道理ge咪出黎認左先講囉
林鄭月娥話你知你咁諗係好on9
以色列:你敢唔幫我?諗吓石油 諗吓中東
伊叔啲F14大熊貓可以緊急升空
照咁睇係話人天真嘅先係天真嬌
我錯,對唔住
蝦到上心口 伊朗似會還大拖
伊朗今次一定唔好跪低,射核彈過去先,俄佬同時向東歐射核彈,北韓向日本射,中國馬上集結進攻台海
其實係以色列炸人地領事館先
以色列炸嘅就係f14個空軍基地
無得縮啦 仲要近乎世仇 伊朗又想做伊斯蘭世界大佬
笑到GAP GAP聲
點解炸人領事館?
唔係唔敢, 係唔認
做撚到咩
據海外網援引以色列「Ynet」新聞網4月14日報道,以色列軍方前財務顧問里姆·阿米諾亞奇說,為攔截伊朗導彈和無人機襲擊,以軍一晚上的防禦成本超過10億美元,大大高於伊朗發動襲擊的成本。

里姆·阿米諾亞奇估算說,此次以軍一夜的防禦成本約為10-13億美元。而伊朗發動襲擊的成本,不及以色列防禦成本的十分之一。

他舉例說,一枚以軍「箭」式防空系統攔截導彈,就高達350萬美元。一枚「大衛彈弓」防空系統的攔截導彈,價值100萬美元。此外,以軍還出動了噴氣式戰鬥機等。

報道說,「箭」式防空系統主要防禦遠程導彈威脅,「大衛彈弓」系統用於攔截中遠程導彈和火箭彈等。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞