以色列正在轟炸伊朗

627 回覆
164 Like 8 Dislike
美國係4聯合會上的退步,同意停火,以色列先開始知驚,諗吓當初一開始打加沙嘅時候,佢哋係各種覺得無所謂,依家美國唔敢全保以色列,咪炸個伊朗領事館,挑釁伊朗同佢開拖,強行將美國喺中東利益同穩定綁住自己,迫美國保佢
美: ok noted
成隻癲狗咁唔怪得當年猶太人俾hitler 針對
越來越似...

https://lihkg.com/thread/3675772/page/1
睇個款老美似借以色列打柒伊朗
之前以色列未得閒理伊朗.專心打哈馬斯
依家哈馬斯都死死下.
係時候處理伊朗問題

如果以色列伊朗互射,以色列可以靠自己去WIN伊朗.
而伊朗係咁射無人機同飛彈.
仲有無貨給俄羅斯,哈馬斯,胡塞(紅海)
如果以色列可集中打伊朗軍工廠.
就可以斷俄羅斯,哈馬斯,胡塞(紅海)其中一個軍武來源.

而且中東各國明顯唔願合作打以色列.仲要伊朗咁既柒款.
仲有無人支持伊朗???
如果一切順利.老美會迫到伊朗同中共,俄羅斯割席

https://law.moj.gov.tw/LawClass/LawAll.aspx?pcode=Y0000055

<維也納外交公約> 呢條約束領事館嘅國際法係冇提及過第三國,你嘅認知係講緊公約第22條,只要唔係以色列打自己國家上面領事館佢就唔會犯法。
等睇你玩單機又blk一隻
香港人慣性多一事不如少一事
繼續番工 世界和平
而唔係俾人恰就打番佢

其實伊朗都係為咗俾國民打下飛機先射幾飛
睇佢射完就即刻話打完
仲要事前通知埋美國就知佢真係唔想打
以色列射人大使館在先
你冇乜損失咪完囉
中東呢個火藥桶係咪要爆炸了
以色列
有冇藍尸計下今次Iran 防禦成本?

上次佢地計左以色列,今次會唔會計埋iran
你識背塔納赫未
點解無錯?唔太清楚
你講到以色列出手先
我建議閣下讀下書好過睇左翼文章
美國會課金俾佢
仲未計華爾街班有錢佬
互射幾多次
好基
伊朗垃圾蛔豬政府好快收皮
用番呢度某位兄台句式

以伊開戰, 中國最開心
之前俄烏戰爭, 俄仔無晒收入, 得番中國可以幫到手, 昔日大哥變小弟, 又可以拖冧歐美經濟, 民主社會經濟一差就要換人做, 個個歐美國家內部不和, 賺到笑
伊朗無人機又係靠中國提供零件, 有好多仲要係香港出口, 今次真係由治及興
核彈被攔截係唔會核爆
只會洩漏入面既核材料

伊朗早幾日射果堆野,原本都似係劇本
「打左啦,報左仇啦」 咁俾自己落台
但係依家咁睇,似乎佢唔係同以色列傾掂數
如果果堆野真心想炸以色列而被攔截晒
根本伊朗都冇咩辦法射到核彈去以色列
我唔會擔心誠哥會破產
開會傾冇晒f14點打f35I
原來唔係以色列出手先?我建議你睇清楚發生咩事先
咁當然唔係亂嚟都得,國際法話唔准打使館嘅前提係因為使館會被視為民用建築,而唔係本身擁有特殊價值。但偏偏伊朗俾人炸咗之後唔走去冧幾條大肚婆賣慘而係走去承認自己死9咗一堆同巴勒斯坦聖戰分子開會嘅指揮官,咁搞法無得怪以色列犯法
你都好可愛,911都唔係恐襲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞