以色列正在轟炸伊朗

627 回覆
164 Like 8 Dislike
有冇人有張圖
你唔係信有料到下話
咁好幫以色列兜地下爛個d唔關人事 自己壞既
屌,好快手
小學雞睇左一日兩日新聞就大支野
咁講真今日作風都真係希特拉迫出來, 20世紀前猶太人都好似華人, 搵錢至上內聚唔會理所在國政治, 同東南亞排華前華僑好似
個單唔報復
無話其他原因唔打
笑撚死人咩
個市又閪冧?
佢地信既舊約先係最暴力,唔係講愛同包容
哈馬斯同真主黨肯定同伊朗一d勾結都冇
以色列係個自由世俗化既國家
唔鍾意就屠人城
發現好多人都get錯晒成件事依家係伊朗唔順氣走去報仇

https://law.moj.gov.tw/LawClass/LawAll.aspx?pcode=Y0000055

<維也納外交公約> 呢條約束領事館嘅國際法係冇提及過第三國,你嘅認知係講緊公約第22條,只要唔係以色列打自己國家上面領事館佢就唔會犯法。
哈馬斯擺明係英雄啦
佢唔想打就唔會開火炸使館先啦如果佢最後唔打只可能係美國壓住佢唔俾佢打,唔係佢本身既政策

BTW我覺得以色列主要目標係清理佢所有周邊國家既伊朗勢力,唔係想打伊朗本土,始終隔佐幾個國家,只係等伊朗無得再成日攞哈馬斯,真主黨呢啲野來搞風搞雨
只許州官放火 不許百姓點燈?
你ge意思係咪話當年美國炸南斯拉夫中國領事館係冇問題,又冇犯法,美國冇做錯仲走去道歉,ching你係得ge
咁可以俾自己落台 冇野損壞就算 下次唔好la

迫我出手你就滅國
元首
以: 唔報復, 但我本身都plan左打柒你
小朋友

如果911事實真相係美國自己劫機自己殺自己國民
再用藉口剷平個政權

如果真相係咁
你係唔係要跳樓自殺

幾多歲呀重係咁撚天真

打台灣最大得益者永遠係美國

如果拉你做任何一個國家領導人都真係死撚得
咁當然唔係亂嚟都得,國際法話唔准打使館嘅前提係因為使館會被視為民用建築,而唔係本身擁有特殊價值。但偏偏伊朗俾人炸咗之後唔走去冧幾條大肚婆賣慘而係走去承認自己死9咗一堆同巴勒斯坦聖戰分子開會嘅指揮官,咁搞法無得怪以色列犯法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞