[三連作客 零分作結]富咸 vs 利物浦 1

1001 回覆
2 Like 7 Dislike
主教練manage everything
少年你太年輕
麻煩友

近期接連面對羅馬同祖雲達斯都未能夠取勝嘅拉素,遭受球迷極大嘅壓力,前日雖主場大勝沙拿歷坦拿四比一,但球迷卻舉橫額質疑球員是否值得穿起拉素嘅球衣,以示不滿。而最終雖獲得滿意賽果,但陣中嘅西班牙人Luis Alberto於賽後向媒體DAZN指自己已經決定離隊,並且唔願意再收球會一分一毫,甚至暗指自已希望解約離開。

呢位星級球員嘅言論當然引起軒然大波,以致球員事後立即喺自己Social Media出Post向球迷效忠,都被留言大力批評之餘,球會總監Mariano Fabiani亦都受訪指責Alberto,指球員有四年合約在身,唔可能簽新約半年就拍拍羅友走人。消息亦都指,Alberto極有可能就此被球會罰款,並且可能今季內不再被列陣。拉素目前以49分排名意甲第八,並且下星期將要主場完成意大利盃次回合。

===

另一位麻煩友,其實昨日理應出現喺利華古遜嘅主場 —— 雲達不萊梅今季嘅「星級收購」,上年夏天免費加盟嘅幾內亞中場Naby Keita,喺知道自己不比列入對陣利華古遜嘅正選陣容之後,根據球會體育總監Clemens Fritz稱,Keita決定不隨隊作客拜耳球場,而自己乘車回家。

呢位前利物浦中場雖然聲名響亮,但回流德甲之後今季都只出場5次,並且只有1次正選,目前只上陣120分鐘。

#拉素 #雲達不萊梅 #德甲 #意甲
我突然明白點解keita唔續約
佢應該覺得跟高普太chur太辛苦
想去其他隊hea住咁踢
咁明唔明點解高普仲想續佢
條撚樣本身都踢一場傷幾場
條廢閪廢就廢啦
琴晚太眼瞓瞓著咗,岩岩睇完Full Match真係柒到彈起。

凍肉佬有球單刀又回返中,唔知想點。

雲迪克不如退休把啦
啲人懶屎懶屁 總有藉口
對曼踢完就話輸自己 唔認真
到今日無野好兜
仲可以懶edwards回歸 而唔係高普問題
你都傻傻地
佢做得唔好 咁咪屌囉

上一個神枱級既謝拉特最後一季回塘到仆街
都要比人屌球霸啦
到今日咪仲係神奇隊長

唔係話失冠就一定要屌
成隊等完季 精神狀態咁差 但踢到咁肉酸 排陣垃圾
唔係我屈佢過街老鼠
係佢自己無道德
講左完季走 依家踢成點都無所謂
呢樣野我就憎撚到佢仆街

反正你呢啲人總有野可以含
underdog無冠好正常
贏過英超歐聯就上神台唔屌得
上年仲有三年約 跌出歐聯就想提早走
我就頂唔順啦 仲要睇住你地迷高含佢條臭撚

以後提起高普 佢一樣會係近代最好既領隊
以後啲人提佢一定係講點無錢贏英超歐聯
呢半季崩盤應該都唔會有人再提起

但剩低呢幾場閪波我就一定會繼續屌佢
今季爭四冠嗰陣唔撚係高普教嘅 而家崩盤就屌到佢過街老鼠咁

乜撚都入個教練數, 精神狀態差你唔叫vvd幫隊友打氣? 之前踢得好嗰陣唔係話清哂舊人成隊好撚有活力, vvd做隊長有說服力過軒隊好多咩? 而家踢得柒冇士氣就唔關隊長事, 走去賴哂高普?

仲要話佢無道德 佢就係有道德, 知道自己就burn out 教到冇哂熱情先要走
Thiago你就識話人地傷都唔想, 高普你唔就撚識體諒吓佢教到身心疲憊要辭職?

你呢啲人真係好撚嘔心, 你即討睇到成肚火屌都算, 波都踢完咁耐我assume你冷靜返, 竟然可以反骨到咁
今季排十幾就話屌姐, 上個月仲aim緊四冠, 只係今個月開始崩盤你就屌到高普今季好似垃圾咁 都癡撚線, 唔知你諗乜, 迷泰果然有獨特見解
我淨係覺得巴西兵比較有保證同保值,其他不值一提
呢件垃圾死返去種棉花啦
你仲撚嘔心啦
唔入教練數入邊個數
又係佢季中宣布離隊 影響士氣既
連球員都開聲講呃左黎
又唔關高普事

對曼聯輸左都算 英超再對又係同樣原因失分
唔係球12碼又輸埋
又唔關高普事

右邊昆沙拍brad一直防守無穿窿
係對曼聯先爆 又唔關高普事

人又係高普指定買既
加普 臭g呢啲平既都算
傻紐 傻波呢啲係貴價買既
踢得唔好話點勁 起碼連身價都對唔住
季初蜜月期好
依家过左唔掂又唔屌得
之前讚過 今日就唔屌得 你仲好笑

今季唔撚垃圾呢樣仲好笑
今季比人領先過幾多次
靠所謂神秘力量/個人能力入波
呢啲同高普戰術又無關係啦
作客森林呢啲又唔關高普事啦

仲要體諒佢成季
人唔笑狗都吠
Ab死老豆休息完 都係要繼續踢 專業
高普就有特權可以hea 可以無所謂
唔講球迷
佢都對唔住mac ab endo呢啲場上有心踢既球員啦

即討睇到火 我從來都唔係上腦盲屌
同樣既問題踢完下場又重覆
Jg 踢咁多場inverted又一直無問題
係崩盤開始先廢
上場仲係taa換jg 又唔關高普事

傻波由季中廢到依家都例牌正選
19就無機會出
又唔關高普事
你就繼續兜 總有原因
圓規,柒臣?
你打殘體仲撚嘔心
屌你老母 打錯隻字得唔撚得
好人好姐會打錯殘體字
巴打們唔洗咁激動既 睇個波je 唔好動氣
好個期都格劍,差就更加啦

馬會又派錢
反高佢仲有6場都走啦
即場屌下咪算
原來大陸仔黎
有咩心事 壓力 打個J算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞