[駕駛態度]總有班人以為 半夜凌晨超速 係理所當然咁。

328 回覆
1138 Like 393 Dislike
樓主你有車先再討論啦
就好似小學生永遠覺得講粗口係唔岩一樣
藍屍狗先守惡法
其實限速唔係分析出黎, 基本路段會訂好110,100,80,70,50等, 限速愈黎愈低係因為有班7頭唔識揸車又車手上身, 抄得多未變交通黑點, 唯一做法就係改限速, 愈撞得多就改愈低, 一係加相機,等班車惡過人又以為自己識揸車班7頭收下油, 識揸車果班根本唔會理限速,會照自己速度揸, 因為知自己能力揸到幾快,同邊度有相機,邊度會擺bbq,仲有會留意老隱, 所以先有班人咁憎d快線撚, 阻撚住曬超車。
講到底比較緊要嘅係司機本身

如果夠了解自己架車嘅能力,自己嘅能力,喺安全情況下某d 路線爽下都冇咩問題嘅

揸住架fd2 , 入面改到鬼五馬六,有冇做過test 都唔知,比你搵F1 車手揸都有危機啦,可況普通車主

大把車評人都有某d 路會超速試下架車,但人地揸緊架車知改過咩,自己手車咩料先玩,一樣冇意外會發生
大陸呢啲最撚on9,飬埋一大班快線L
政府叫佢含佢就含架啦
小朋友唔知揸過車未
香港無快線L ?
大家咁話啦
你又講咗啲乜?
你冇改錯名呀碌柒
樓上嗰啲傻閪就夠晒文明啦
咪撚spin去第二度啦
關車嘅價值乜嘢事?
飛車還飛車,超速還超速
超速同飛車根本就兩回事.
皇珠路你行70/80唔合法, 但好合理好安全.
吐公行120/130都無問題, 但你上到180炒咗就抵撚死
限速過低,變咗只係政府收錢嘅工具,跟本就唔係跟安全去定,全世界都係咁,就好似以前石油危機美國轉行55mph,大部分限速跟本搵笨柒全世界係得德國人先深明呢個道理,所以只要唔係城市內/工程/多彎嘅路段,佢哋嘅高速公路係冇限速的

舉個例,吐公大埔段啲彎仲急過屯公深井至屯門段,但係反而行100咁你可能話因為屯公得三線同埋多大車,咁呢個都係得日頭先成立姐,唔通夜晚乜閪車都冇我都跟佢行80咩
睇嚟你都係個傻閪
樓主平時搭開巴士地鐵
一上車一係訓教一訓撳電話
鬼識依啲路面咩
師兄渣咩車咁把炮 分享下?
東廊其實應該80,但係佢比較多出入口同埋啲車有時要交叉cut,所以日間限70都仲可以理解。
獅隧公路北行行80就啱啱好,不過曾大屋前隻S彎好多假日車手要收到60,屌你100都輕鬆過到啦
但係如果咁玩法就冇得universal鎖速70,要用GPS鎖速,但係有error就捉蟲
一句講晒

超速炒車係抵撚死
跟足你呢哋傻西專業分析
日日翻工等塞車啦
一早戒了啦
仲知道唔係揸牛肺扮大袋添
除左相機位同埋大大架警車係你附近
正常渣私家車,好少完全未試過超速,總之唔好超到捉到會扣分就算
呢個位多車就真係行50安全啲,但係夜晚/星期日少車行70都唔會搞到其他車,啲差佬就係襯呢個時候捉人,你老尾
你理得我揸乜 依家係講緊飛車≠超速
半夜跟牌行=半夜過馬路等綠公仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞