[駕駛態度]總有班人以為 半夜凌晨超速 係理所當然咁。

328 回覆
1138 Like 393 Dislike
屯門mk車截半3死意外事發一刻影片
https://lih.kg/3677359

一個既post 鈎哂班凌晨超速L出黎。話乜半夜屯公過百好正常,又咩個個都係咁…

其實運輸暑棟個牌,嗰個就係經過專業分析所得既安全車速規則,除非緊急車輛外,任何人都唔可以超過呢個速度。理得你咩時間。 呢個係道理

你鐘意半夜開快車係你既事。但唔該唔好講到理所當然咁,事實你係超緊速架。

任何時候跟牌行本身就係責任,你有時偷下雞冇人理晤出奇,但唔好講到老馮咁唔該。

仲有cam 片主屯公開過百已經好過份好快,始終香港灣多路窄呀,除左北大嶼山外,洗鬼下下3位數咩
你講得啱 搭緊巴士返工?
☕️
其實都無咩好拗
超速嗰個人其實都應該明白
咁大個人係要對自己速度負責任㗎啦

不嬲超速炒車都係死不足惜㗎啦
一句講曬咪抵鳩死
下世小心啲囉(如果有下世
運輸署專業分析
見到呢句就知係膠post
可以唔使睇
運輸署專業分析

呢post已完
運輸署專業分析
樓主揸咩車
超速同飛車根本兩回事 咁都可以拉埋黎講
坐巴士囉
你都傻 佢地把口梗係咁講
分分鐘講緊果個坐緊巴士
你一間比人拉左又恥笑你
可唔可以講多少少有幾專業?
咁巴士正路都係跟牌行嘅 樓主冇錯
其實運輸暑棟個牌,嗰個就係經過專業分析所得既安全車速規則

其實你有揸過車就知唔係
香港運吉有好多路段個時速限制係鳩咁黎
屯公百幾有乜特別,大部分房車都安全handle到,係炒嗰個分分鐘上到二百姐,咁冇人叫你揸到咁盡㗎
呢d傻閪態度
你都講得啱,幾時頭七?
運吉要求d 巴士任何時間鎖70先係on9
係西九公路, 隔離個個行緊100堆巴士行70
去到昂船洲路口就要中線dup30 落去cut 入慢線排隊上橋
乜你覺得咁樣真係安全左咩

而家新果隻快相機仲要認車身高度去影70搞到d 大車都要鳩dup 落70
完全體現左 "有時慢唔一定代表安全" 呢個講法
你咪喺返屯公炒車post講完咪算囉
又唔喺乜大道理
硬要開多個廢post
懶喺我獨醒咁
傻閪樓主,你咪試下去到金山係山路跟運輸署專業分析行5公里。唔好行6呀,你超速架喇

樓主行快兩步都要去警署自首
屌喇星跑個步都超速抄得360
其實呢啲時間 太快我唔太敢
一陣擺支地炮 可以一炮連牌收皮
所以你見劉馬車寧願北上都唔行山
你都幾撚多餘
人地係講緊「人之常情」
表示理解同明白
你就講到係「理所當然」
你講有責任跟牌行係好
但你管唔到人地行幾快
就走去管人思想唔正確
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞