八達通Android root機用唔到

65 回覆
6 Like 46 Dislike
我本身用信用卡增值
我係新機裝payme要我加人面先入到戶口喎
最尾係send email係hsbc屌到bypass入得返
今時今日root 機做乜
趁周末洗機先
Kitsune有冇hide埋Google三寶?
無用架
pixel 黎講,可以開 5g (香港本身唔 support), vilte and vowifi (香港好似得 cmhk 同 smartone 用到)

仲可以玩美國 pixel 先有既功能(call screening, call recording etc)

舊機既話,已經冇 firmware update 就可以玩 custom rom (唔駛 root 但要 unlock bootloader)

其他有啲可有可無既功能 (如 adblocker)
睇來香港啲apps都會陸陸續續行strong integrity
root 機撚末日啦
昨日搞咗成晚,已 unroot
都似係 準備轉會 無左root既Android無留低既意義
https://www.youtube.com/watch?v=fzsr9fI5BV4

金管局幾時bam埋三叔機
咁麻煩 真係搞着自己
玩2部機咪算

我自己就冇行貨已經唔會諗
而且已經冇十年前咁有用
太多on9亂㩒亂down
見唔少公司俾人hack就係因為on9 staff
銀行app ok

八達通唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞