八達通Android root機用唔到

65 回覆
6 Like 46 Dislike
集思廣益一下

我只係meet 唔到strong integrity 其他bank apps google wallet 全部用到正常

Kitsune Mask + Play Integrity Fix (NEXT都試過)+ Zygisk + Lsposed + Hide My Applist + Bootloader Spoofer + IAmNotADeveloper
爆開個app bypass佢試下
用kernelSU

個個activity 都block曬
ching 用緊?你加到八仔?
unroot左好耐
而家銀行app update得快過zygisk 所以你裝幾多反偵測都係冇用 得返改kernel呢一招 但唔係部部機都易改
人地check tee 邊有咁易改到。tee都破解左你指紋都比人偷埋。
試下裝shamiko
無得搞
就咁用magisk delta都用到晒所有銀行app啦 係八仔唔得姐
大多數得 但hsbc搞極都係比佢捉到
你連hsbc都過唔到仲想搞八仔
一check strong integrity就無解,遲d payme都想飛走android 7都似係想強行strong integrity
冇問題啊你試試我個setup
用iPhone啦
搞到部機鬼五馬六
你認錯人 我unroot左好耐
好睇彩數 同一部機都可能有得有唔得
輕鬆root機年代已過 冇得特別需求都係unroot算啦
搞唔掂,佢 9 成 9 check Strong Integrity. Unroot 吧
Disable 個magisk app我過到
真金白銀俾成皮嘢買部電話返嚟但無得全權使用
調轉俾錢買部電腦又唔俾admin right你
又或者買間屋唔俾你裝修會點
detect到root咗咪有乜事唔好賠囉
點解驚有人戇鳩亂裝嘢,就要剝削所有用家
而且買機返嚟就無root,戇鳩嘅都唔識root啦
好撚煩
都仲未講而家就算唔root都勁多濕鳩嘢
唔俾screenshot,要搵第二部電話影
唔俾裝第三方keyboard
唔俾直接係wallet收sms加卡
(但簽卡又用SMS嚟收OTP)
反智到
剩係解左BL meet 唔到 strong integrity

其他銀行 app 都用到
八達通咩撚咁把炮
簽卡已經唔係用SMS收OTP, 而係用銀行app去做auth了.

八達通要用strong intergrity係因為佢d data係經HCE發出, 佢唔可以比人有任何機會拿到.
裝咗3rd party keyboard就連app都用唔到,唔好講用app收sms

我唔係針對八達通,而係香港所有金融app
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞