屯門惡人刀削麵午市坐滿人 態度極串仍有生意令人無奈:香港人真係善忘

256 回覆
168 Like 19 Dislike
間野既target顧客從來都唔係街外人
啲鐵粉老野客鬧緊你地同埋黃媒channel c曱甴
就如兩班人news feed唔同
食客無上連登同chancel c咪唔知咩事繼續去食
自己鋪位自己老細寫到最終決定權喺自己度
真係過主啦
為$2 阻撚住曬最驚呢啲閪客
人地班客仔又唔係網民梗係無影響
天元突破
第一次去食埋單數漏個兩蚊好緊張即刻開袋攞銀包,佢話啱啱食飽慢慢嚟唔洗急,之後去咁多次無見過佢地鬧人
其實你把間呎時長時短,自打嘴巴咁
都幾可笑

剩係講打格問題

都已經唔講條片入面事主就厚格,店員就薄格
剩係睇片頭張相,店員個仔小小格都冇
都知青撈屍純粹係公器私用

(唔好話載左口罩唔使打格,條片個女事主都戴左口罩,片入面青撈屍一樣落重格)

Btw,唔好講到個記者伸張正義咁,個店員問你係邊位,你都只係話係朋友咋。好心就學下東張西望咁,堂堂正正話自己係記者,唔好鬼鬼鼠鼠。
你睇下連登留言
有部份屯門牛,大陸仔仲撐佢
無計 現今既香港
而家所謂既學生九成只係識講普通話
佢地梗係支持同類
你地香港人就係賤畜
乜嘢時長時短你講清楚好喎

打格個問題一單還一單
先講嗰兩兄弟
戴咗口罩唔打格的確係可以接受
另外你話薄格 咁即係有格啦
換言之channel c對嗰兩兄弟嘅處理係冇問題

至於個女事主
佢就係俾咗extra嘅服務人地
打格打得更加徹底
有可能係個channel啲人搞錯/想偏幫
咁你最多話佢哋做嘢求其/唔夠客觀
而即使佢哋對嗰兩兄弟唔公平都好
(假設嗰兩兄弟都想打重格並且有提出)
都未去到侵犯佢哋私隱嘅地步

而且更大嘅可能係女事主自己要求
就好似條片裡面訪問其他路人嗰陣
直頭淨係影住個身添
唔通咁又有問題

仲有唔知你邊度睇到我話個記者正義
我淨係話記者會「記錄」同「傳播」咋喎
咁都叫正義咁youtube咪俠骨仁心
呢啲網媒記者仔會有顆正義赤子心先奇啦

話自己係朋友呢個你講得好啱
我聽到嗰陣都打咗個突
亦都充份反映而家啲記者嘅質素
但你搞清楚我從來都冇話過個channel好
我係話呢單唔係商業糾紛同埋係有新聞價值姐
點都會有客去
附近5間中學 放飯點都逼到去
係報你就報啦
M底主動申請被走音躁狂撚鬧
得連登仔以為好大件事
連登仔關注 = 香港關注
次次有啲咩事炎上
都會有一大班人衝出嚟話得連登先有講
明明好多單嘢其他網都熱烈討論緊
今次channel c條片已經1M view

其實你哋係咪淨係識睇連登
現實中又冇人同你地傾計
所以先至成日覺得淨係連登有講
根本現實係無人講
喺網上聲討完 去Google map留吓評論
件事就告一段落
因為呢d題材喺現實社會無討論價值
大部份人亦唔會因為呢件事受影響
影響唔到實際生活討論嚟做乜
最多咪forward幾日屌兩句就完
唔影響實際生活就唔討論
你生活都幾無聊
就算我當現實冇講
咁其他網都有講架喎
啲內容都同連登差唔多
咁又點會淨係得連登
同2019一樣以為自己真係好大影響力
自己攞黎賤

見到班連登狗柒就開心
之前響舖頭開晒拖。d食客都仲坐響度食就知唔係普通料啦
屯門人朝朝用兩個鐘搭車轉車返工,收工又塞都覺得冇問題。
可想而知佢係只懂生存,不懂生活,冇晒人類基本尊嚴。
香港人m底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞