屯門惡人刀削麵午市坐滿人 態度極串仍有生意令人無奈:香港人真係善忘

254 回覆
168 Like 19 Dislike

屯門一間刀削麵店近日在網上紅爆,只因他們在質疑一對年輕情侶扮學生騙取學生價後,又在網媒的訪問片段中惡言相向,難頂態度引起網上公憤,更有不少網民揚言要罷食。不過,有網民就發現事發短短幾日內,涉事刀削麵店的生意不但未有影響,午餐時間更keep住坐滿人,令不少人無奈表示「香港人真係善忘」。

屯門惡人刀削麵爆紅 店員態度令人側目
近日,一間位於屯門的刀削麵店成為網上熱話之一,一對情侶被店家指控扮學生食學生餐後,因為私下解決無果而找來網媒「Channel C」一同前往,盼能取回公道。惟不但無阻店家有性格的態度,更將店家一家人的惡意行為全部拍低。店員的父親在採訪過程中傘驅趕記者和事主,店員的哥哥更威脅記者,指如果記者公開事件,他會把所有閉路電視畫面放上網,讓公眾自行評論。

全網鬧爆仍無阻生意 午市坐滿人
事件爆出後,不少網民紛紛留言支持事主,並揚言要以「罷食」行動「報復」店家。惟事件短短發生數天內,有網民就在午餐時段經過涉事刀削麵店,沒想到預期中無生意、拍烏繩的情況未有出現不突止,店舖內更坐滿食客,令發文者不禁表示「唔怪之得人哋咁串」。

網民無奈:香港人真係善忘
帖文引起網民熱議,有自稱是食店熟客的人留言表示「食咗超過十年,因為爛口趕客而要執笠一早就執咗啦」、「人哋大把生意唔憂做」、「有次出錯餐我都X佢老母,一路食一路互X,不知幾好玩​​」。惟亦不少網民唏噓地慨嘆「香港人一向都善忘」、「店主唔係打佢地,會覺得關自己咩事」、「屎都有捧場客​​」。
好似以前澳牛咁,鬧人變咗特色,越鬧越多客

都話屯門人別具一格
善乜春忘?根本大把廢老TVB唔播就唔會知咩事
就算知都WFC,去開近近地都會繼續去
點會咁小事影響生意
聽講仲要係自己鋪位
根本都唔係咩大事
其實係好多人唔知
網上同現實係兩個世界
佢更加唔會改
笑死成班傻仔以為網絡開下post就玩得死人
屯門人
行撚開啦 扮咩香港人
你哋只係食屎賤種狗
難怪這麼串...
其實澳牛所謂態度差係吹大

想問下,佢鋪頭門口擺咁多野,有無問題,萬一走火驚點算,撠親人都唔好啦,
有無師兄知道報邊個政府部門?🙏🙏
順便搞埋錢大媽✌️
真,有啲人係唔知同唔理社會發生乜事
只關心自己份工同食食食
乜撚野叫「香港人真係善忘」?
你覺得有問題唔代表我覺得有問題喎
真係你夠快夠爽手佢哋根本好撚nice
講真 有行開附近就知
樓上工廠大廈
附近成4、5間學校
成條食街餐廳淨係做午市咁濟
點樣午市唔坐滿人
唔食就要行多條街去卓爾居,最平民間加藤屋對上個月執埋
其他餐廳一個餐成6,70蚊
佢呢個位做到晚市都滿人先再PO啦
食環Lands ?
唔似政府,但應該唔係鋪門地
佢有咩錯
個個都睇連登咩
CCViutv係國務院紅台cctoy黃尸都隻眼開隻眼閉,屌人呢啲就小事啦
屌個班有幾多個真係食丫 曬氣
人地成家人心諗
你唔食大把人食
影相放1823 app佢自動搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞