屯門惡人刀削麵午市坐滿人 態度極串仍有生意令人無奈:香港人真係善忘

254 回覆
168 Like 19 Dislike
一星負評都唔比得咁巴之閉
過咗幾日咋喎
呢啲唔係叫善忘係叫唔撚理
佢唔驚比有心人打比食環/消防關心佢環境同消防安全
我以過來人身份提你咋
不識好人心 你想做傻仔咪去食囉
香港人
香港都有九記
點會無
你係以上一句的原因得出下一句的結論
除非你認自己從來都九唔撚搭八啦
我以上一句嚟得出下一句都唔代表有衝突㗎喎。
清晰下個腦先至講嘢好冇?
出M底套餐
比佢鬧有折,一定排長龍
要推上東張先有用channel c係小眾頻道黎,好撚多廢老連youtube都唔識用嫁。
呢單野純粹店鋪同客人商業糾紛
冇乜討論價值
青撈屍成隻小學雞咁

濫用哂傳媒資源同社會注意力

你個台執笠真係唔係冇原因
黃尸狗話得TVB,我唔話得CCViutv?你真係以為黃尸狗大晒呀
其實間嘢本身唔係附近住或者返工返學嘅
都冇乜人知
鋪面又細,星期一至五午市次次都坐爆人
附近學校好多學生去食
咁可能間野真係平夾好食呢
同埋老細係屌個學生炸ma
又唔係屌食緊個班食客
為左單唔關自己事既新聞唔食先係搞著自己
留港撚
其實真係唔算難食
有時去附近做嘢石頭排路冇乜好選擇會揀佢
不過佢兩兄弟會跳掣去開嘅都知
入得去食都預咗態度唔會太好
so far我去咁多次都冇發癲
淨係見過佢屌一個外賣客
好食咪得,態度咁差都有生意,應該係食物有返咁上下質素,搞到我都想去試下
事件爆出後,不少網民紛紛留言支持事主,並揚言要以「罷食」行動「報復」店家。惟事件短短發生數天內,有網民就在午餐時段經過涉事刀削麵店,沒想到預期中無生意、拍烏繩的情況未有出現不突止,店舖內更坐滿食客,令發文者不禁表示「唔怪之得人哋咁串」

而加d人上網上懵左,下下以為網絡攻擊大哂咁,睇片個記者直頭俾間鋪d人撩㷫,報復咁報導件事,呢d網絡欺凌對大商家同無乜product edge既商家就有用,對呢d專做街坊生意既鋪頭有鬼用,分分鐘班食客認同店主tim
成日以為自己可以係網絡興風作浪去收人皮仲搞笑
報差佬啦
得連登仔同個記者咁上心,根本小事到不得了
認真大陸人仲文明過屯元天班生蕃
跟本係垃圾堆填區
大把香港人話大陸唔好唔返大陸,但而加都返深圳玩,香港人不嬲得把口,剩係想用最少甚至零effort去整治自己睇唔順眼既人,但一用付出少少或覺得蝕底時就當自己無講過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞